KV Oostende kansloos onderuit bij Bergen

Bergen was heer en meester en stuurde de kustjongens met 3-0 huiswaarts.

Bergen is al veroordeeld tot play-off III, maar lijkt net op tijd de goede vorm te pakken te hebben. Vorige week klopten ze KV Kortrijk in het Guldensporenstadion. KV verzekerde zich vorige week van een verlengd verblijf in eerste klasse. Trainer Fred Vanderbiest kon niet rekenen op Frank Berrier (geopereerd aan zijn schouder) en Frédéric Brillant (geschorst). Baptiste Schmisser zat om disciplinaire redenen niet in de selectie.

Bergen nam de beste start en KVO-doelman Didier Ovono moest zich meteen onderscheiden op een schot van Matthys en een kopbal van Arbitman. Tim Matthys toonde zich de gevaarlijkste man en halfweg de eerste helft slaagde hij er toch in om Ovono te kloppen. Met een mooie vrije trap zette hij Bergen op voorsprong. KV Oostende probeerde te reageren, maar Bergen was heer en meester. Na 33 minuten stond het al 2-0 na een mooie actie van Chatelle. Hij bediende aan de tweede paal Tim Matthys, die zijn tweede van de avond binnen trapte.

Na de rust zagen we eenzelfde spelbeeld en Arnor Angeli zorgde met een schitterende vrije trap voor de 3-0. KV Oostende kon geen vuist meer maken en man van de match Tim Matthys kreeg nog een applausvervanging.