KV Oostende houdt slechte generale repetitie, Cercle Brugge speelt gelijk

Nieuwkomer Sindrit Guri liet de grootste mogelijkheid liggen. © KVO

KV Oostende heeft vrijdag in de Versluys Arena tegen het Kroatische Lokomotiv Zagreb zijn laatste oefenwedstrijd voor de start van het nieuwe seizoen verloren met 0-1.

KV Oostende startte met een sterk elftal en voetbalde in een verdienstelijke eerste helft ook de beste kansen bij elkaar. Nieuwkomer Sindrit Guri liet de grootste mogelijkheid liggen. De knal van Logan Ndenbe zoefde rakelings naast. In een gezapige tweede helft besloot Guri oog in oog met de Kroatische doelman naast. De kustploeg kreeg uiteindelijk het deksel op de neus. Luka Ivanusec (84′) verschalkte doelman William Dutoit.

Coach Gert Verheyen staat volgende week voor zijn vuurdoop in de Jupiler Pro League en opent met een thuismatch tegen Moeskroen. De Henegouwers tankten in hun laatste oefenpot vertrouwen nadat ze afgelopen week verloren hadden van Genk en Oudenaarde. In Beringen legden de troepen van Frank Defays STVV over de knie met 0-1.

Cercle komt twee keer op achterstand

Cercle Brugge hield in Le Touquet een vriendschappelijke wedstrijd tegen de Franse derdeklasser Boulogne. De nieuwkomer in 1A kwam twee keer op achterstand, maar telkens redde Dylan De Belder (27.’en 90′) de meubelen. De eindstand was 2-2. Zaterdag geeft Cercle Brugge de Franse eersteklasser Stade Reims partij voor zijn generale repetitie.