KV Oostende en KV Mechelen delen de punten

Redactie KW

KV Oostende kende in Mechelen een barkoude en heel moeilijke avond maar de rood-geel-groenen pikten met een 0-0-gelijkspel toch een leuk punt naar de middenkust mee.

Vier gele kaarten waarvan drie voor de Oostendenaars Brillant (fout op Cordaro), Luissint (fout op Veselinovic) en Siani (betwiste schwalbe in de grote rechthoek) kleurden de eerste helft waarin KV Mechelen met verve de plak zwaaide. Claes was de enige Mechelse naam in het boekje van ref Geldhof. De scheidsrechter kon best nog tweemaal geel getrokken hebben voor Hanni (fouten op Berrier en Luisisnt in dezelfde minuut) en De Witte (fout op Coulibaly zonder bal in de buurt).

De duidelijkste doelkans van een hele reeks Mechelse aanvallen was voor Veselinovic maar hij kopte het leder op de verste paal. Iets voorbij het halfuur had hij wel al de bal tegen de netten gekeild, maar ref Geldhof keurde de treffer wegens gevaarlijk spel bij de omhaal af. Tussendoor kapte Ruiz zich op links netjes vrij maar het afgeweken schot van de Costa Ricaan zoefde een paar decimeter naast de tweede paal. In de toegevoegde tijd van de eerste helft verraste Kosanovic bijna zijn eigen keeper.

Oostende nam het eerste initiatief na de rust. Doelman Biebauw had veel moeite om een scherpe hoekschop van Berrier voor de lijn te stoppen. Op het uur botste en gekruist schot van Hanni op de paal.

Mechelen bleef de wet dicteren maar KVO prikte in de 78ste minuut heel gevaarlijk. Brillant kopte een hoekschop van Berrier voorbij Biebauw maar Matthys knikte het leder op de lijn weg. In de rebounds kopte Hoefkens de bal over het doel.

In de 86ste minuut leek KV Mechelen wel zijn verdiende treffer te bekomen. Ref Geldhof legde de bal op de stip na een tussenkomst van Hoefkens op Hanni. Doelman Ovono stopte de elfmetertrap van Veselinovic die in de herneming het ronde ding nauwelijks kon raken. Het scorebord bleef de hele avond onaangeroerd. (PR- foto Belga)