KV Oostende boekt dankzij Cyriac eerste thuiszege in Roeselare

KV Oostende won zaterdagavond met 2-1 tegen Sporting Charleroi. Het speelde voor het eerst op Schiervelde door de werkzaamheden aan het eigen Albertpark.

KV Oostende speelde voor het eerst op Schiervelde in Roeselare. KVO verloor vorige week met 4-1 bij OH Leuven en coach Yves Vanderhaeghe voerde drie wissels door voor de match tegen Sporting Charloroi. Brecht Capon staat gedwongen aan de kant met een polsbreuk, Milic en De Schutter waren de kinderen van de rekening. Jali, Rozehnal en Cyriac verschenen aan de aftrap. Het veld lag er bijzonder slecht bij en dat had gevolgen voor het geleverde spel. De thuisploeg – of voor zo ver van een thuisploeg sprake is – kreeg in de eerste helft de bal van Charleroi dat pover voor de dag kwam. Het was twintig minuten wachten op een eerste kans. Doelman Penneteau moest een schot van Musona uit zijn doel houden. Net voor de rust was het echter Charloroi dat heel dicht bij een doelpunt kwam. Lukaku liet zich vloeren en Ndongala kon alleen op Biebauw afgaan. Met een voetreflex hield de Oostende doelman de nul op het bord.

Na de rust was de eerste goede kans opnieuw voor KVO, maar na een goede actie van een bedrijvige Canesin kreeg Jali de bal niet voorbij Penneteau. Aan de overkant was het wel raak voor sluipschutter Jeremy Perbet. Hij kreeg alle vrijheid van de Oostendse verdediging om een voorzet van Saglik binnen te prikken: 0-1. Meteen daarna gaat Perbet neer in de zestien na een duel met Godeau. Ref Dierick legt de bal echter niet op de stip. Oostende probeerde daarna de bakens te verzetten en met dank aan Cyriac slaagde het daarin. Een kwartier voor tijd knalde hij van buiten de zestien de bal in de verste hoek binnen. Oostende bleef aandringen en in minuut 83 beging Mata handspel in de eigen zestien. Strafschop en Cyriac potte met een mooie panenka zijn dertiende doelpunt van het seizoen. In de absolute slotfase volgde nog wat geharrewar voor het doel van Biebauw, maar uiteindelijk bleef de 2-1 op het bord staan.