Yves Vanderhaeghe verlengt contract bij KV Kortrijk tot eind 2018

Yves Vanderhaeghe (rechts) blijft drie jaar langer bij KV Kortrijk. © Twitter
Redactie KW

De schitterende resultaten van KV Kortrijk dit seizoen leveren coach Yves Vanderhaeghe een contractverlenging van drie jaar op.

Dat kondigden de Kerels maandagmiddag aan. “Mijn verhaal is hier nog niet gedaan”, aldus Vanderhaeghe, die nu tot eind 2018 onder contract ligt in het Guldensporenstadion. KV Kortrijk plaatste zich dit jaar na een vijfde plaats in de reguliere competitie voor Play-Off I, en ook in die eindronde doen de Kortrijkzanen het goed. Dat zette het bestuur ertoe aan om de 48-voudige Rode Duivel langer aan de club te binden.

De ex-speler van onder meer Anderlecht, Aalst en Moeskroen was zes jaar lang T2 bij KVK onder zowel Hein Vanhaezebrouck en Georges Leekens. Toen Vanhaezebrouck eind vorig seizoen naar AA Gent verkaste kreeg Vanderhaeghe het vertrouwen van het bestuur van KV Kortrijk en werd hij T1.

Geen reactie op gerucht KVO

“Ik voel me hier na zeven jaar nog altijd goed, en er is nog chemie met de spelers, de staf en het bestuur”, aldus Vanderhaeghe. “Ik hoop dat dit ook een signaal is naar de kern toe, want er gaat een aantal spelers weg. Het zou goed zijn mocht deze beslissing ervoor zorgen dat we enkele contracten open kunnen breken. Dat zou zeker zorgen voor continuïteit en stabiliteit binnen de ploeg. Ik voel ook dat er nog progressie mogelijk is, op alle vlak, bijvoorbeeld ook naar infrastructuur toe, maar zeker binnen de spelerskern. Ik wil naar volgend seizoen zeker de concurrentie nog aanscherpen met een verbreding van de kern”, zei Vanderhaeghe, wiens naam ook genoemd werd bij KV Oostende.

“Ik heb hier bijgetekend, dus dat is niet van tel”, aldus de trainer. “Deze contractverlenging is zeker ook geen reactie op die geruchten. We zijn uitermate tevreden over de resultaten en de samenwerking, dus ja, we wilden er snel bij zijn”, besloot voorzitter Joseph Allijns.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier