Yevhen Makarenko (KV Kortrijk) inzetbaar tegen Zulte Waregem

Yevhen Makarenko zal er hoogstwaarschijnlijk tegen Zulte Waregem weer bij zijn. © BELGA
Christof Decraene

De Oekraïner heeft geen last meer van zijn achillespeesletsel.

Maar of hij ook daadwerkelijk aan de aftrap zal komen in de belangrijke topper tegen Zulte Waregem valt af te wachten. Hij moet ook ‘fit’ zijn in zijn hoofd. “Ik zal nog een gesprek met hem hebben”, aldus Kortrijktrainer Glen De Boeck. “Ik hoop dat hij met zijn hoofd bij de Veekaa zit. Eigenlijk is hij het KVK verplicht om, ondanks zijn transfer naar Anderlecht, in de resterende matchen alles te geven. Want die transfer heeft hij ook aan de club én aan zijn ploegmaats te danken.”

Met of zonder Makarenko: de sportieve opdracht tegen Essevee is niet van de poes. “We tellen vier punten achterstand en moeten dus winnen. We treffen wel een opponent die in de goede flow zit, waar veel spelers de goede vorm te pakken hebben. Maar wij hebben in de reguliere competitie getoond dat we de evenknie zijn. En eigenlijk waren we toen zelfs beter, alleen waren we niet efficiënt genoeg voor doel.”

En het item efficiëntie duikt ook nu opnieuw op. Want Kortrijk lijkt moeilijker te scoren. En ook de machine van Jeremy Perbet stokt. “Hij had in de vorige match tegen Lierse een aantal keer moeten scoren”, aldus De Boeck. “Ik zal ook met hem nog een gesprek hebben. Maar ik heb voldoende aanvallende mogelijkheden: Ouali is weer fit, Stijn De Smet heeft goed gespeeld tegen Lierse, Papazoglou is gretig ingevallen… Maar met betrekking tot onze efficiëntie ga ik niet helemaal akkoord. Dat is perceptie. En je kunt niet in elke match vier goals maken. Al begrijp ik het wel enigszins. De supporters zijn hier wat verwend geweest, want we krijgen nu zelfs commentaar als we maar twee goals hebben gemaakt”, besluit de Kortrijktrainer laconiek.