Yannis Anastasiou: “Mijn ervaren spelers moeten meer rust brengen”

Yannis Anastasiou in gesprek met Hervé Kage, die terug fit is. © Foto Belga
Christof Decraene

KV Kortrijk kan zaterdag thuis tegen Lokeren de nul van het klassement vegen.

Lokeren verloor op de openingsspeeldag met zware 0-4-cijfers van Club Brugge, KV Kortrijk ging met 1-0 onderuit bij Charleroi. Beide clubs azen op eerherstel, al zal het gevoel bij de Kerels allicht iets minder negatief zijn dan bij de spelers van Lokeren.

“Ik was blij met ons spel in de tweede helft. We hebben weerbaarheid getoond en hadden misschien met een punt naar huis kunnen komen. Ik was alleen niet tevreden over die domme penaltyfout van Bryan Verboom en ik vond ook dat mijn ervaren spelers zoals Stijn De Smet, Christophe Lepoint en Bennard Kumordzi meer rust moesten brengen.”

Resultaten

“Maar goed, wij zijn nog altijd een ploeg in opbouw. Bijna alles is hier veranderd, er is een andere manier van trainen en van spelen. We zijn aan het groeien en ik zie nog wekelijks progressie bij de spelers. Ook qua voetbal is er al beterschap, nu moeten we alleen nog resultaten boeken. Tegen Lokeren kunnen wij zaterdag winnen als we gefocust, gedisciplineerd en agressief in de duels zijn.”

Bij KV Kortrijk ontbreken zaterdag tegen Lokeren nieuwkomer Yevhen Makarenko, Elohim Rolland en de langdurig geblesseerde Tyron Ivanof. Hervé Kage en Lucas Rougeaux keren normaliter terug in de selectie en starten op de bank.