Wikings Kortrijk is eerste sparringpartner van KVK

Voor de spelers van Wikings is het een unicum om tegen een eersteklasser te kunnen spelen. © KDK
Redactie KW

Vanavond wordt een bijzonder moment voor de spelers van Wikings Kortrijk. Dan spelen ze de stadsderby tegen de Kerels van KV Kortrijk.

Traditioneel speelt KV Kortrijk zijn allereerste oefenwedstrijd tegen een club uit Groot-Kortrijk, een organisatie van de vzw Voetbaloverleg Kortrijk. Dit jaar is vierdeprovincialer Wikings Kortrijk de opponent en bij die club ziet men het helemaal zitten. “Hier droomt elke club van”, aldus Jan Luts.

Spelers moeten zich vooral amuseren

“Het is een uitstekende gelegenheid om te tonen wat we waard zijn. Ik wil mooi combinatievoetbal zien, maar ik wil vooral dat mijn spelers zich goed amuseren. Ze krijgen niet elke dag de kans om tegen een eersteklasser te spelen. We gaan er ook met een grote delegatie naartoe, namelijk met 21 spelers. Ik wil vrijdag iedereen laten genieten van dit uniek moment.” Door de droogte is het terrein van KFC Marke, waar normaliter gespeeld zou worden, niet bespeelbaar en wordt deze match op het oefenveld van KVK aan de Kouter afgewerkt.

“Iedereen moet genieten van dit uniek moment”

Ook voor Jan zelf wordt het een onvergetelijke avond. “Ik ben al jarenlang een fervent supporter van de Veekaa. Elke thuismatch ben ik van de partij. Maar let op: dat betekent niet dat ik mijn spelers naar de slachtbank zal laten leiden. We hebben deze oefenmatch tot in de puntjes voorbereid. Logisch ook, want we willen ons niet belachelijk laten maken. Ik vraag maar één ding van mijn spelers: dat ze alles geven. Doen ze dat, dan kan de uitslag mij gestolen worden.”

Intensieve voorbereiding

Voor Wikings is de eerste oefenmatch bittere ernst. De spelers zijn fysiek helemaal klaar om eraan te beginnen. “We leven enorm naar deze match toe”, blikt middenvelder Louis Vertommen (22) vooruit. “Daarom begonnen we vroeger dan anders aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Zo hebben we al een vijftal trainingen achter de rug. Ook individueel staan we al een pak verder. Van onze coach kregen we na vorig seizoen een intensief loopschema mee naar huis. Daar heeft iedereen zich goed aan gehouden. Onze goede conditie zal tegen KVK goed van pas komen.”

Vrijdag 23 juni om 19 uur: Wikings Kortrijk – KV Kortrijk

(JDH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier