Weergaloos KV Kortrijk kegelt Anderlecht uit Croky Cup

Vreugde bij de KVK-spelers na weer een doelpunt tegen Anderlecht. © BELGA

KV Kortrijk speelde in de achtste finales de Brusselaars volledig zoek en won meer dan verdiend met 4-2. Donderdagavond kent Kortrijk zijn tegenstander in de kwartfinale.

De eerste kans was voor Anderlecht. Een vrije trap van Steven Defour spatte op de kruising uiteen. Daarna nam Kortrijk de match in handen en net als in de competitiewedstrijd leverde dat een vroege voorsprong op. Poulain kon na 9 minuten profiteren van een blunder van Anderlechtdoelman Davy Roef. Anderlecht herstelde niet van die vroege opdoffer en Kortrijk reeg de kansen aan elkaar: Papazoglou kopte naast, Marusic talmde te lang om te schieten en Stijn De Smet liet zich alleen voor Roef nog de bal uit de voeten halen. Uitstel bleek echter geen afstel en op corner tikte Maxime Chanot gemakkelijk de 2-0 tegen de touwen. Vijf minuten later leek Lukas Van Eenoo met een pareltje, ook al week die lichtjes af op Najar, de bezoekers volledig uit te tellen: 3-0, er waren amper 28 minuten gespeeld.

De doelpuntenkermis ging daarna wel voort en na 33′ minuten mocht Ezekiel de 3-1 scoren. Anderlecht begon iets meer in zichzelf te geloven: Gillet pegelde op de vuisten van Sifakis en ook Ezekiel kreeg nog een mooie kopkans, maar zijn poging ging over. 3-1 was de ruststand.

Na de pauze bezegelde Adam Marusic al heel snel het lot van de verliezende bekerfinalist van vorig seizoen. Met een pegel en de hulp van de paal zorgde hij voor de 4-1. Een minuut later kon Okaka nog wat spanning in de match brengen, maar zijn poging werd nog net afgeblokt. Kortrijk zakte daarna volledig terug en Anderlecht gooide met Idrissa Sylla en Matias Suarez nog twee extra aanvallers in de strijd. Toen Defour met nog een half uur te spelen op vrije trap de 4-2 scoorde, leek Kortrijk het nog lastig te kunnen krijgen, maar meer dan veel balbezit zat er voor Anderlecht uiteindelijk niet meer in. Integendeel, Lukas Van Eenoo kon alleen voor Roef zijn glansprestatie nog wat extra in de verf gezet hebben, maar hij faalde. De rode kaart van Maxime Chanot in de slotfase was niet meer dan een voetnoot.

KV Kortrijk stoot verdiend door naar de kwartfinales van de Croky Cup. Na de match Club Brugge-Lokeren donderdagavond wordt geloot voor de volgende ronde. (CDW)