Walem wil tegen Club Brugge niet met lege handen terug naar huis

"In Brugge wacht ons een lastige match, maar we moeten altijd proberen punten te pakken". © BELGA
Redactie KW

KVK-coach Johan Walem blikte woensdag op het persmoment vooruit op de kraker tegen Club Brugge. “Een punt pakken in Jan Breydel zou de hele ploeg deugd doen.”

Na de brilscore tegen Sporting Lokeren wacht er met vice-kampioen Club Brugge vrijdag weer een te duchten tegenstander. Walem zal het bovendien tegen blauw-zwart moeten klaarspelen met een gehavende kern. “De Smet zit vrijdag zeker nog niet in de selectie”, aldus de 43-jarige coach. “Papazoglou heeft al wat gelopen op training, maar ook voor hem zal de match tegen Club waarschijnlijk te vroeg komen. Benoît Poulain geraakt dan wel weer fit. Of De Mets terug in de selectie zal zitten? Daar ga ik nu nog geen uitspraken over doen. Hij heeft deze week wel een goede indruk nagelaten op training.”

Punt pakken

Walem wil tegen Brugge dat zijn manschappen dezelfde mentaliteit tonen als op de openingsspeeldag tegen Standard. “We hebben toen getoond wat we als ploeg waard zijn. In Brugge wacht ons een lastige match, maar we moeten altijd proberen punten te pakken. Een punt zou zeker een goed resultaat zijn en misschien zit er wel meer in”, aldus Johan Walem.

Vrijdag 14 augustus om 20u30: Club Brugge – KV Kortrijk

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier