Voorzitter Joseph Allijns vraagt positivisme bij KV Kortrijk

De nieuwe trainerstaf van KV Kortrijk, onder leiding van Yannis Anastasiou, herhaalde de ambities voor dit seizoen. © VDB
Christof Decraene

Dat was de belangrijkste boodschap die hij meegaf tijdens de ploegvoorstelling van de Kerels dinsdagavond.

Voor die ploegvoorstelling verliet KV Kortrijk zijn vertrouwde Kinepolis voor Hostellerie ‘t Klokhof in Marke, dat al lange tijd sponsor is van rood-wit. De spelers werden een voor een voorgesteld, de trainers mochten een spelletje ‘Slimste Mens ter Wereld’ afwerken en nieuwkomers Bryan Verboom en Christophe Lepoint lieten weten dat hun focus nu op KV Kortrijk en niet langer op Zulte Waregem ligt. Coach Yannis Anastasiou herhaalde zichzelf. “We willen zo hoog mogelijk eindigen. We hebben de jongste weken al goed werk geleverd en aan een team gebouwd. Nu leggen we de focus op ons voetbal en willen aan een hoog tempo onze matchen afwerken.”

Ook de voorzitter haalde nog eens zijn oneliner boven. “Alleen de kleuren en het stamnummer van een club wijzigen nooit”, aldus Joseph Allijns. En hij verwees ook naar het liedje ‘Er komen andere tijden’ van Boudewijn De Groot. “Dat is nu heel toepasselijk”, wist de voorzitter. “We hebben een fel vernieuwde staf en spelersgroep. En dat was nodig. Wij buigen het hoofd niet na een tegenslag. Daarom vraag ik van iedereen positivisme. Samen zullen wij erin slagen om weer op te staan.”

Over het nieuwe stadion werd met geen woord gerept. Er volgt in augustus wel een meeting met het Kortrijkse stadsbestuur om de locatie van het stadion te bespreken. Nog deze week zou er ook nog minstens één verdediger aangetrokken worden.

https://www.youtube.com/watch?v=oUBgX3qGi1U