Voorzitter John Martin stopt bij supportersclub Centrum

Redactie KW

Supportersclub Centrum werd in 1926 gesticht en gaat dus volgend seizoen zijn 90ste levensjaar in. De laatste tien seizoenen stuwde John Martin als voorzitter de club naar ongekende hoogten.

In mei 2004 besloot toenmalig voorzitter Roger Libbrecht de fakkel door te geven. Die belandde in de handen van John Martin, die nu ook zijn voorzittersstoel aan Michel De Clerck afstaat. Met trots haalt John Martin enkele hoogtepunten uit zijn voorzitterschap aan.

“In april, KVK speelde toen in tweede nationale, trokken we met de club op daguitstap naar Mol-Postel, waar we de abdij bezochten en de wedstrijd Dessel-KVK, die op een 1-1-gelijkspel eindigde, bijwoonden. In hetzelfde jaar was ik de drijvende kracht achter het jaarfeest van de Nationale Supportersfederatie, dat met een maaltijd in ‘t Waaihof eindigde. In 2006 was het Centrum 80 jaar en de fanfare trok het terrein op in KVK-outfit, waarna ik de verplaatsing naar de wedstrijd Brussel-Anderlecht organiseerde. Een sublieme ontvangst met alles erop en eraan. In 2008 speelde KVK kampioen tot grote eer van het Centrum. In mei van datzelfde jaar trokken we op daguitstap naar Maasmechelen om af te sluiten op RC Genk, waar we met 0-1 wonnen. Intussen ging het ledenaantal steeds maar crescendo”, vertelt hij. “Centrum telt nu ongeveer 175 leden. In 2008 trok een volle bus naar Monschau voor een verbroedering met een club aldaar. Een uitstapje naar Bokrijk, mei 2010, een geslaagde vlaggententoonstelling in het Ringshopping Noord in 2011 en een bezoek aan de haven van Zeebrugge in 2012 waren ook toppers onder mijn voorzitterschap. Een algemene kennisquiz in 2014 was mijn recentste organisatie.”

John Martin stopt ermee om overdag wat tijd vrij te maken om als vrijwillige begeleide van dementerende mensen op te treden.

(RBH-foto RBH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier