Vlotte 0-4-zege voor KV Kortrijk in oefenmatch tegen Valenciennes

Benoit Poulain scoorde in Valenciennes de 0-3. © BELGA

De Franse tweedeklasser was zeker in de eerste helft wel de evenknie van KV Kortrijk, dat uiterst efficiënt was. Lukas Van Eenoo, Ivan Santini, Benoit Poulain en Teddy Chevalier scoorden.

De oefenmatch tegen de Franse tweedeklasser vormde eigenlijk de afsluiter van de stageweek, die in het Nederlandse Mierlo plaatsvond. Van vermoeidheid leek de Kortrijkse kern alvast geen last te hebben. De aanvangsfase was wel voor de Fransen, die eerst de paal viseerden en daarna op een uitstekende doelman Laurent Henkinet botsten. Na 38 minuten stond het plots echter, tegen de gang van het spel in eigenlijk, 0-1 toen Lukas Van Eenoo verschroeiend uithaalde. Drie minuten later verdubbelde Ivan Santini de score. 0-2 was ook de ruststand.

Na de pauze verwaterde het spelbeeld en toen Valenciennes-speler Kenny Lala verrassend tegen zijn tweede gele kaart aan liep, was de match gespeeld. KVK liet echter niet na de score uit te diepen: eerst mocht Benoit Poulain volledig vrijstaand een corner binnen koppen en ook Teddy Chevalier, die zijn jeugdopleiding bij Valenciennes kreeg en nog altijd in het nabijgelegen Douchy-les-Mines woont, pikte nog zijn doelpuntje mee. 0-4 dus en daarmee lijkt KVK klaar voor play-off 1, dat het op zondag 5 april start op het veld van AA Gent. (CDW)