Vasco stopt als hoofdsponsor van KV Kortrijk

© VDB
Redactie KW

Dat nieuws circuleerde al enige tijd, maar werd vanmiddag tijdens een persconferentie officieel bekend gemaakt. Al is het niet uitgesloten dat Kortrijk en Vasco in de (nabije) toekomst opnieuw een sponsordeal ondertekenen.

Het contract als hoofdsponsor loopt af op 30 juni en CEO Jan Valcke breit er na acht seizoenen geen verlengstuk aan. “Wij zijn hier acht jaar als sponsor actief geweest: eerst al shirtsponsor, daarna als hoofdsponsor. We zijn samen met KV Kortrijk gegroeid: KVK van een tweedeklasser tot een stabiele subtopper in eerste nationale, wij met onze digipassen”, aldus Jan Valcke. “Maar dat verhaal is nu ten einde. We moeten ons nu toespitsen om de consumentenbusiness, maar mocht blijken dat het voetbal daarvoor het ideale platform biedt, dan kan dat in de toekomst opnieuw tot een samenwerking leiden.”

KV Kortrijk moet dus op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor annex geldschieter. Want een dergelijke deal betekent naar Kortrijkse normen een substantieel onderdeel van het budget. “We moeten die leemte gaan invullen. En we beseffen dat dit niet evident wordt. Er zijn al enkele verkennende gesprekken geweest met potentiële partners, maar voorlopig zijn er nog geen concrete pistes die we bewandelen”, aldus CEO van Kortrijk Patrick Turcq. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier