Twintig spelers op eerste training KVK volgende week

Vanaf volgende week trainen en spelen Hannes Van der Bruggen en Christophe Lepoint samen bij KVK. © BELGA
Redactie KW

Op maandag 19 juni begint KV Kortrijk aan de voorbereiding op het nieuwe seizoen. Het doet dat met een bijna volledig nieuwe trainersstaf en een fel uitgedunde kern. Er mag de komende weken nog een pak nieuwkomers verwacht worden.

Bennard Kumordzi, Bryan Verboom en Christophe Lepoint. Dat zijn de drie nieuwkomers in de A-kern, die voorlopig 27 spelers telt maar waarvan er nog zeker acht spelers weg moeten. Vooral achterin en voorin mag nog de nodige beweging verwacht worden.

In doel lijkt Thomas Kaminski een zekerheid en staat KV Kortrijk dicht bij een overgang van Sébastien Bruzzese, die weg mag bij Club Brugge. De jonge Arne Galens, die geen profcontract heeft maar vorig seizoen als derde doelman mee trainde, zal ook komend seizoen die taak vervullen. Gilles Lentz mag weg.

Achterin wordt linksachter Bryan Verboom gehuurd bij Zulte Waregem. Dan blijven met Lennert De Smul, Vladimir Kovacevic, Lucas Rougeaux en Anthony Van Loo nog vier verdedigers over, want Tomislav Barbaric kreeg de wenk naar een andere club uit te kijken.

“Die spelers die weg mogen, hoeven zich ondanks een doorlopend contract niet op de club aan te melden”

Op het middenveld is er met Hannes Van der Bruggen en Elohim Rolland en met de komst van Bennard Kumordzi en Christophe Lepoint centraal geen probleem. Sidy Sarr is daar een alternatief, maar hij wordt wellicht uitgeleend om meer speelminuten te verzamelen. Op de flanken zit KVK ook stevig gebeiteld: De Smet en Ouali op rechts, Kagé en D’Haene op links, al kan die laatste ook als back-up voor de linksachterpositie gebruikt worden.

Youngsters

Een diepe spits is er na het vertrek van topschutter Idriss Saadi niet meer, want zowel Thanasis Papazoglou als Lars Veldwijk mogen beschikken. Als tweede aanvaller zijn Bojan Stojanovic en Teddy Chevalier een optie, al heb je daar ook nog de youngsters Tyron Ivanof en Medjon Hoxha achter de hand.

Ook Xavier Mercier, Tomislav Kis en Michael Lallemand mogen vertrekken. De spelers die weg mogen, hoeven zich ondanks een doorlopend contract niet op de club aan te melden volgende week. Maandag 19 en dinsdag 20 juni staan de medische en fysieke tests op het programma, woensdag is er de eerste veldtraining. Die start normaliter om 10 uur. Het is voorlopig nog niet duidelijk welke beloften de eerste trainingsweken mogen aansluiten.

(CDW)