Twee vroege doelpunten bezorgen KV Kortrijk zege bij Sporting Charleroi

Thuisploeg Sporting Charleroi begon het best aan de wedstrijd, maar na een kwartier stond het al 0-2 voor KV Kortrijk na een doelpunt van Santini en een owngoal van Dewaest na een flater van doelman Penneteau. Kortrijk hield daarna makkelijk stand.

Sporting Charleroi en KV Kortrijk was een wedstrijd tussen de nummers 11 en 12 in het klassement. Beide ploegen konden een zege dus goed gebruiken. Bij KVK waren doelmannen Henkinet en Pillot geblesseerd en ook Darren Keet was onzeker voor de wedstrijd. Hij raakte uiteindelijk speelklaar en keepertrainer Patrick Deman zat als tweede doelman op de bank. Kapitein Pavlovic kwam in de ploeg ten koste van Klaasen en verder gaf Yves Vanderhaeghe het vertrouwen aan de ploeg die vorige week Moeskroen-Péruwelz versloeg met 3-0. Bij Charleroi speelden Rossini en Kebano in plaats van Fauré en Kitambala.

Flater van het jaar

Sporting Charleroi begon het best aan de wedstrijd en toonde zich gevaarlijk met enkele scherpe voorzetten. Het was echter KV Kortrijk dat na 12 minuten de score kon openen. Marusic kopte een hoekschop van Matton door tot bij Santini die niet twijfelde en de 0-1 tegen de netten kopte. Er was amper afgetrapt of het stond al 0-2. Charleroi-doelman Penneteau liet een terugspeelbal van Dewaest onder zijn voet glippen en zo keek de thuisploeg al snel tegen een dubbele achterstand aan.

Kortrijk wilde die voorsprong vasthouden en liet Charleroi komen. De partij werd bitsiger en dat leidde tot enkele gele kaarten. Na een botsing tussen Rossini en Pavlovic moest Rossini vervangen worden. Invaller Kitambala, Dewaest en Tainmont waren dicht bij de aansluitingstreffer, maar bij de rust stond het nog steeds 0-2.

Rode kaart Pavlovic

Bij de rust kwam Tuur Dierckx de geblesseerde Ivan Santini vervangen. Charleroi eiste opnieuw de bal op, maar kon geen grote kansen afdwingen. Net voor het uur kreeg Nebosja Pavlovic echter zijn tweede gele, en dus rode kaart. Kortrijk moest met zijn tienen verder. Kortrijk leek niet aangeslagen, want ei zo na stond de 0-3 op het bord. De trap van Dierckx belandde echter op de paal. Charleroi voerde de druk op, maar de druk bleek te steriel om Keet in verlegenheid te brengen. De dubbele muur van Kortrijk bleek niet te ontwrichten en zo konden de West-Vlamingen de drie punten meenemen uit het Zwarte Land.