Toekomstig KVK-coach Yannis Anastasiou ontslagen bij Roda

© BELGA
Christof Decraene

Zijn ontslag zou er op vraag van de spelersgroep komen. Huub Stevens neemt over en moet de club voor degradatie naar de Nederlandse tweede klasse behoeden.

Op de slotspeeldag van de reguliere competitie verloor Roda met 3-0 bij Vitesse en door de winst van zowel NEC als Sparta Rotterdam zakte Roda zo naar de voorlaatste plaats in de Eredivisie. Daardoor moest het via een nacompetitie het behoud afdwingen. Maar in de eerste ronde liep het tegen het bescheiden Helmond Sport al bijna fout. Roda had de heenmatch met 0-1 gewonnen, maar betaalde een pak bibbergeld in de terugwedstrijd: de bezoekers stonden 0-1 voor, misten zelfs een strafschop en Roda maakte pas in blessuretijd gelijk. Het vertrouwen tussen (een deel van) de spelergroep en coach Anastasiou was al langer weg en het clubbestuur besliste om net voor het belangrijke tweeluik met MVV, dat bepalend wordt voor het behoud, in te grijpen. Huub Stevens neemt er over.

Yannis Anastasiou wordt volgend seizoen de nieuwe coach van Kortrijk. Bij Roda werd hem verweten niet goed te zijn in de omgang, maar vooral zijn gebrek aan tactisch vernuft om een wedstrijd te doen kantelen werd meermaals aan de kaak gesteld.