Tjardo Techel (KV Kortrijk) trekt naar SW Harelbeke

Tjardo Techel debuteerde vorig seizoen voor KVK op het veld van Club Brugge. © Foto Bart
Christof Decraene

De verdediger maakt de overstap van de beloften van KV Kortrijk. Hij vindt er volgend seizoen zijn ploegmaat Bradley Vanneste terug.

Tjardo Techel begon te voetballen bij Voormezele en kwam via Roeselare en Club Brugge bij KV Kortrijk terecht. Na acht jaar KV Kortrijk kiest de 20-jarige verdediger voor een andere uitdaging. Dat wordt SW Harelbeke, de huidige nummer twee in vierde nationale. Techel begon te voetballen op zijn vijfde bij Voormezele, maar maakte al snel de overstap naar Roeselare. Daar werd hij weggeplukt door Club Brugge. “Ik was er niet van de grootste terwijl Club een linksachter met gestalte wilde. Gelukkig bood KV Kortrijk mij een uitweg”, aldus Techel, die vorig seizoen bij de hoofdmatch van Kortrijk debuteerde op het veld van Club Brugge. Dat was op de slotspeeldag van play-off 1, maar dat debuut kreeg dit seizoen geen verlengstuk.

Techel kreeg enkele weken geleden al van trainer Bram Lucker te horen dat er volgend seizoen geen plaats meer voor hem zou zijn in de beloftenkern. (CDW)