Thomas Kaminski: “Ik wou mij te graag bewijzen”

Thomas Kaminski: "Ik voel dat ik weer naar mijn beste niveau aan het groeien ben." © BELGA
Christof Decraene

55 tegengoals in de reguliere competitie, ondertussen ook alweer 22 in de play-offs. De verdediging van KV Kortrijk, de voorbije seizoenen het meest stabiele compartiment, is dit seizoen een ramp. Hoe zou een doelman zich dan voelen? “Het is niet alleen de fout van de keeper dat we zoveel goals binnen kregen”, countert Thomas Kaminski.

Thomas Kaminski (24) begon als titularis aan het seizoen, maar na de vele nederlagen op rij werd hij in februari geslachtofferd en moest hij zijn plaats onder de lat afstaan aan Michalis Sifakis. Maar in de play-offs is hij opnieuw de nummer 1. “Dat ik naast de ploeg viel, was hard. Ik had dat niet voelen aankomen. Maar er wordt snel naar de keeper gekeken als het eens wat minder gaat”, zucht hij.

Hoofd niet laten hangen

Maar zijn verwijdering uit de ploeg had ook een voordeel. “Daardoor ben ik nog meer gaan nadenken over hoe ik de situatie weer in mijn voordeel kon ombuigen, wat ik nog kon verbeteren. Achteraf gezien ben ik er goed uitgekomen. Ik heb mijn hoofd in elk geval niet laten hangen. Nu ik weer speel, voel ik me ook opnieuw beter in mijn vel. Ik voel dat ik weer naar mijn beste niveau aan het groeien ben. Ik vind dat ik in deze play-offs al beslissender ben geweest dan in de reguliere competitie, al kan ik uit die periode ook best een aantal matchen opsommen waarin ik bepalend ben geweest. Maar goed, iedereen verwachtte meer van mij. Ikzelf eigenlijk ook.”

Dat we zo veel goals slikten, was niet alleen mijn fout

Dat de verwachtingen te hoog waren, wil de doelman niet gezegd hebben. “Die lagen terecht zo hoog. Maar dat we zo veel goals slikten, was niet alleen mijn fout. Je staat met elf op het veld, je moet ook zien wat er allemaal voor mij gebeurde.”

Mooie woorden

Michalis Sifakis vertrekt na dit seizoen, waardoor Kaminski naar alle waarschijnlijkheid ook volgend seizoen onder de lat zal staan. “In elke club waar ik heb gespeeld, heb ik altijd eerste doelman willen zijn. Dat is bij KV Kortrijk niet anders. Deze club heeft in mij geïnvesteerd, de voorzitter heeft in de kranten gezegd dat deze club mij op weg wil zetten naar een grote carrière. Dat zijn mooie woorden, maar nu is het aan mij om dat te bewijzen. Ik wil de club in elk geval iets teruggeven voor de kans die ze mij hebben gegeven. Misschien stak ik dat in het seizoensbegin te veel in mijn hoofd, wou ik mij hier te graag bewijzen.”