Teddy Chevalier (KV Kortrijk) redt vel van zijn coach

Christof Decraene

De Fransman lag met twee prachtige doelpunten aan de basis van de 2-1-zege tegen Lokeren. Voor Kortrijk was het het eerste puntengewin in acht competitiewedstrijden.

Bij KV Kortrijk kreeg Anthony Van Loo zijn tweede basisplaats van het seizoen. Hij kreeg op de rechtsachter de voorkeur op Lucas Rougeaux, die in extremis geblesseerd moest afhaken. Ook Tomislav Barbaric mocht nog eens aan een wedstrijd beginnen, dat was al van de tweede speeldag op Anderlecht geleden. Een onuitgegeven defensie dus, waarin Kristof D’Haene zelfs als linksachter mocht opdraven, de Portugees Joãozinho zat voor het eerst op de bank.

De eerste helft was, laat ons mild wezen, niet echt om duimen en vingers van af te likken. Maar Teddy Chevalier kreeg met twee klasseflitsen de toeschouwers toch op de banken. Na 18 minuten leek hij zich in zijn dribbel te verslikken, maar trapte de bal uiteindelijk wel nog mooi voorbij Copa. En even voorbij het halfuur scoorde Chevalier wellicht het doelpunt van de speeldag. Saadi met de opwipper en de Fransman knalde de bal in een tijd over Copa: 2-0. Kortrijk leek zijn schaapjes op het droge, want Lokeren kon alleen via afstandsschoten dreigen. Daar wist Sifakis wel raad mee. Kort voor de rust kwam echter de ontnuchtering voor de thuisploeg: Goutas liet zich op corner te gemakkelijk aftroeven door De Sutter en tegen diens kopbal had de Griekse KVK-doelman geen verhaal.

Na de pauze ging Lokeren meteen op zoek naar de gelijkmaker en het leek al snel succes te kennen. Straetman met de lage voorzet, D’Haene trapte over de bal en Hupperts was te verrast om in de lege goal binnen te tikken. Vijf minuten later opnieuw alarmfase rood in het Kortrijkse strafschopgebied. D’Haene, weer hij, liet een voorzet zomaar lopen, maar gelukkig voor hem was Hupperts opnieuw te verrast om te reageren.

Mooi voetbal kregen we nog altijd niet te zien, maar door die aansluitingstreffer was de partij best wel spannend. Toen doelman Sifakis op corner vlotjes naast een bal greep, mocht de thuisploeg zich erg gelukkig prijzen dat geen enkele Lokerenspeler kon profiteren. KVK was bang, niet onlogisch gezien de vele verliespartijen de jongste weken, en Lokeren was baas. De thuisploeg beperkte zich tot het wegtrappen van de bal.

In het slotkwartier, was het dankzij de inbreng van Sarr en Mercier of zaten de bezoekers door hun beste krachten heen, vonden de spelers van de thuisploeg hun tweede adem. Lokeren kwam er niet meer uit en Barbaric, op corner, en Kage, wild over, zorgden voor wat Kortrijks gevaar. Kortrijk leek zijn broodnodige zege binnen te hebben, en toch… In de slotseconden grabbelde Sifakis nog lullig naast een bal, maar gelukkig voor de doelman én voor KV Kortrijk konden de bezoekers weer niet profiteren. Het bleef 2-1, Kortrijk kan opgelucht ademhalen. Dat geldt ook voor directeur voetbalzaken Karim Belhocine, voor wie dit duel over zijn lot zou beslissen. Hij mag nog even voortdoen.