Supporters massaal op post bij open training KV Kortrijk

De fans waren van de partij. © JDH
Redactie KW

Veel fans wilden de aanwinsten van KVK op de eerste open training aan het werk zien.

Ook het gezin Trappeniers tekende present met enkele vrienden. “We hopen vooral op een beter seizoen dan vorig jaar”, vertelt Andy Trappeniers (44), die samen met zijn vrouw Troika (44) en hun zoon Tuure (5 maanden) de open training bijwoonde. “Dat betekent niet dat ze per se play-off 1 moeten spelen. Als ze meedraaien rond de tiende plaats ben ik al zeer tevreden. Met de nieuwe trainer zullen ze alle tijd goed kunnen gebruiken.”

Vooral Lepoint ziet Andy als een serieuze versterking. “Hij heeft de nodige ervaring en de juiste mentaliteit. Elk seizoen legt hij wel een stuk of zeven goals in het mandje. Je kan hem goed vergelijken met Stijn De Smet: een speler op leeftijd die op verschillende posities uit de voeten kan.”

Stunten tegen Brugge

Kobe Timperman (23) was er samen met zijn goede vriend Marcel (31) als de kippen bij om te poseren voor de foto. Voor hem kan het nieuwe seizoen niet snel genoeg beginnen. “Zeker de thuismatchen zijn voor mij de ideale ontspanning. Ik hoop dat de veekaa opnieuw kan stunten tegen enkele toppers. En met toppers bedoel ik vooral Club Brugge. Vraag me niet waarom, maar thuis zijn we bijna onklopbaar tegen blauw-zwart. Als ik kom kijken, verliezen ze bijna nooit in eigen huis. Alleen vorig seizoen was een uitzondering”, lacht Kobe.

Voor de 23-jarige voetbalfan is het duidelijk: KVK heeft nu al een betere ploeg dan vorig seizoen. “Maar we zijn er nog niet. Er moeten zeker nog enkele versterkingen bijkomen. En dan spreek ik vooral over een vlotscorende spits en een sterke ervaren verdediger. Hopelijk wordt het een rustig seizoen en kunnen we de degradatiezone opnieuw vermijden. Laten we daar mee beginnen”, besluit Kobe.

(JDH)