Standard veroordeelt racistische uitlatingen KVK-supporters

Agbo reageerde furieus op de uitlatingen van de KVK-supporters. © BELGA
Redactie KW

De Rouches zijn van plan om de incidenten en de passiviteit van de arbitrage aan te halen bij de bestuurlijke instanties zodat communautaire, racistische en xenofobe gezangen definitief uit de stadions gebannen kunnen worden. Zo klinkt het donderdag op de website van Standard.

De overwinning van KV Kortrijk woensdag tegen Standard wordt overschaduwd door de uitlatingen van KVK-supporters aan het adres van middenvelder Uche Agbo. Toen die zich – na lang talmen – naar de kleedkamer in het Guldensporenstadion wilde begeven, werd hij bekogeld met bekers bier door de supporters van Kortrijk.

“Wat nog erger is, is dat sommigen onder hen ook racistisch en xenofoob gedrag vertoonden ten opzichte van de speler”, aldus de Rouches. Agbo reageerde met een middenvinger en gooide een flesje in het publiek.

Standard veroordeelt met klem de houding van deze individuen, wiens ontoelaatbare gedrag volledig in strijd is met de waarden die verdedigd worden door onze club en de Jupiler Pro League. Uche en andere leden van onze club waren diep geschokt door deze ernstige incidenten en door de passiviteit van het arbitraal korps. Onze club is van plan om dit aan te halen bij de bestuurlijke instanties zodanig dat communautaire, racistische en xenofobe gezangen definitief uit onze stadions gebannen zullen worden. Dergelijke gedragingen hebben nergens hun plaats, noch in de competitie, noch in eender welke andere situatie.”

Lees hier meer over het incident tijdens de wedstrijd KV Kortrijk – Standard.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier