Standard – KVK Kortrijk gaat door, maar onder bijzondere veiligheidsmaatregelen

Standard en Kortrijk bekampen elkaar morgen. © BELGA
Redactie KW

Standard heeft zaterdagnamiddag bevestigd dat het competitieduel van zondag (14.30 uur) op de zestiende speeldag van de Jupiler Pro League gewoon zal gespeeld worden. Om de veiligheid te garanderen neemt de Luikse club – voor een onbepaalde periode – wel enkele veiligheidsmaatregelen in acht.

“Deze morgen besliste de Pro League om de geprogrammeerde matchen van dit weekend niet af te gelasten tenzij de lokale autoriteiten een andere mening waren toegedaan. Onze club nam daarop contact op met de bevoegde autoriteiten en die zetten het licht op groen om de match tegen KV Kortrijk te laten doorgaan”, aldus de Rouches.

“Onze club heeft na een vergadering met de stad Luik beslist om, in overleg met de bevoegde autoriteiten, een reeks maatregelen te ondernemen die vanaf de match van deze zondag voor een onbepaalde duur zullen gelden. Er zal geen enkele zak van gelijk welk type toegelaten zijn in het stadion (met inbegrip van handtassen en dit zelfs in de VIP-ruimtes). Daarnaast zal er een systematische controle van de kledij gehouden worden aan alle ingangen van het stadion. Er zal ook een controle van de autokoffers in de buurt van het stadion plaatsvinden en pyrotechnische materialen (voetzoekers, rookbommetjes, Bengaals vuur) zijn strikt verboden in stadions”, klinkt het.

Zaterdag werden met Lokeren/Anderlecht en Moeskroen-Péruwelz/Charleroi al twee duels van de zestiende speeldag afgelast.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier