Standard houdt de drie punten thuis tegen Kortrijk

Larry Azouni (centraal) in actie. © Belga

Standard heeft zondag op de tiende speeldag in de Jupiler Pro League nog eens kunnen proeven van de smaak van een overwinning. De Rouches klopten in eigen huis Kortrijk met 3-1, goed voor hun derde zege van het seizoen.

De partij begon nochtans desastreus voor de Luikenaars. Kortrijk-debutant Azouni loodste na tien minuten D’Haene doorheen de thuisdefensie en die bleef, alleen voor Ochoa, kalm: 0-1. Standard bleek niet aangeslagen en reageerde quasi meteen. Junior Edmilson (12.), voor het eerst sinds half augustus in de basis, vlamde de gelijkmaker hard voorbij Kaminski. En de Rouches stoomden meteen door. Mpoku vond in één tijd voor doel Orlando Sa (22.) en de Portugees miste niet: 2-1. Bij Kortrijk ging het licht helemaal uit toen Azouni (38.) zijn debuutmatch kruidde met een rode kaart (37.). Op slag van rust verdubbelde Sa met zijn tweede van de middag de Luikse voorsprong. Standard kon met een man meer en een comfortabele voorsprong de kleedkamers in.

Kage Herve tijdens de match.
Kage Herve tijdens de match.© Belga

Op het uur even coup de théâtre op Sclessin. Scheidsrechter Wouters floot eerst een strafschop voor een vermeende overtreding op Pocognoli in de zestien. Maar na consultatie van de videobeelden kreeg de Standard-kapitein in plaats van een strafschop een tweede gele (en dus rode) kaart voor simulatie. De wedstrijd lag nadien in een definitieve plooi en er gebeurde weinig meer. In de stand klimt Standard naar de negende stek, met twaalf punten. Kortrijk (9 punten) zakt naar de dertiende plaats.