Standard en Kortrijk delen punten op Sclessin

Standard en Kortrijk hebben zondagnamiddag op de zestiende speeldag in de Jupiler Pro League 1-1 gelijkgespeeld.

Net zoals bij de andere competitiematchen begon de partij op Sclessin met een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs. Het emotionele eerbetoon inspireerde de 22 voetballers op het veld niet tot grootse daden. In een flauwe eerste helft waren de kansen schaars. Pas kort voor de pauze konden de handen op elkaar, toen de Griekse Kortrijkzaan Papazoglou uithaalde. Standardgoalie Hubert stond pal.

Twintig minuten na de kampwissel kwam de thuisploeg heel dicht bij de voorsprong. Trebel zag zijn vrije trap uiteenspatten op de lat. Meteen daarna waren de Rouches opnieuw gevaarlijk, maar Tetteh kopte rakelings naast.

Aan de overzijde reageerde Kortrijk via Rolland, die op Hubert besloot.

Tien minuten voor affluiten trilden de netten dan toch. Papazoglou werkte de bal in tweede tijden binnen na een actie die begon bij De Smet. Lang konden de bezoekers echter niet genieten want amper twee minuten later scoorde Ivan Santini tegen zijn ex-club de gelijkmaker. De Kroaat mocht vrij binnenkoppen en legde zo meteen de eindstand vast.

In het klassement schieten beide teams weinig op met het punt. Kortrijk is zevende met 22 punten, Standard elfde met 18 punten.