Sarajevo FK kan KV Kortrijk Europese kater bezorgen

© BELGA
Christof Decraene

Want als Sarajevo zich komende zaterdag van een Europees ticket verzekert, mag KVK een Europees avontuur vergeten omdat de UEFA niet toestaat dat twee clubs van dezelfde eigenaar in dezelfde competitie kunnen aantreden.

Tot dit seizoen telde de UEFA-ranking van het land om aan te duiden welk van die teams dan Europees mocht spelen, maar dat reglement is gewijzigd. Indien zowel KV Kortrijk als Sarajevo een Europees ticket bemachtigen, dan geeft de eindrangschikking in de nationale competitie de doorslag. En mocht dat een ex-aequo opleveren, dan wordt gekeken naar de stand van de club in de UEFA-ranking. Maar in de beide gevallen is Sarajevo in het voordeel.

Maar zover zijn we nog niet, want zowel Sarajevo FK als KV Kortrijk zijn nog niet zeker van een Europees ticket. In Bosnië-Herzegovina staat Sarajevo FK, een andere club van eigenaar Vincent Tan, momenteel vierde en alleen het nummer drie plaatst zich voor de eerste voorronde van de Europa League. Sarajevo FK speelt zaterdag 14 mei thuis tegen Olimpic Sarajevo terwijl het nummer drie Siroki Brijeg het eveneens thuis mag opnemen tegen Radnik Bijeljina, het nummer zes.

KV Kortrijk staat op vier wedstrijden van (eventueel) Europees voetbal. Vrijdag 13 mei speelt het in Charleroi de heenwedstrijd van de finale van play-off 2. Als Kortrijk doorstoot, moet het nog in een dubbel duel voorbij het nummer vier uit play-off 1. (CDW)