Rode kaart van Brecht Capon (KV Oostende) krijgt geen staartje

© BELGA
Redactie KW

Brecht Capon wordt niet geschorst na zijn rode kaart op de elfde speeldag in de Jupiler Pro League. Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) oordeelde maandag dat de uitsluiting van de rechtsachter van KV Oostende voldoende was.

Competitieleider KV Oostende verloor zondag de ‘Zeeslag om Vlaanderen’. In het Jan Breydelstadion ging de kustploeg met 1-0 onderuit tegen Club Brugge. Scheidsrechter Serge Gumienny stuurde Capon na 38 minuten van het veld, nadat de verdediger van Oostende de wegspurtende Izquierdo met een tackle langs achter neerhaalde. Capon zelf deed na de wedstrijd zijn beklag over de beslissing. “Het was een spijtige beslissing van de scheidsrechter. Dit was een klassieke gele kaart. Als dit de norm is voor een rode kaart gaan er nog veel vallen dit seizoen”, zei de rechtsachter. “Ik ga ervan uit dat de uitsluiting voldoende zal zijn, anders wordt het helemaal belachelijk.”

Het Bondsparket geeft Capon gelijk, waardoor coach Yves Vanderhaeghe zaterdag op het veld van landskampioen AA Gent kan rekenen op zijn vertrouwde rechtsback.

In dezelfde wedstrijd pakte Club-aanvaller José Izquierdo op het uur zijn tweede gele kaart, waardoor hij vroeger kon gaan douchen. De Colombiaan is daardoor sowieso geschorst voor één speeldag. Michel Preud’homme kan zich reeds beraden over de vervanger van Izquierdo voor zondag in de steeds geladen topper bij Anderlecht op speeldag twaalf in de eerste voetbalklasse.

(Belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier