Reviewcommissie wil straf voor Ivan Santini (Kortrijk) en Bart Buysse (Cercle)

© BELGA
Redactie KW

Beide spelers verschijnen dinsdag voor de Geschillencommissie Betaald Voetbal van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB). worden door het Bondsparket vervolgd, dat daartoe opgedragen werd door de Reviewcommissie.


© BELGA

Beide spelers worden dus vervolgd op basis van televisiebeelden. Voor Santini betreft het een fase in de wedstrijd van 23 november tegen SV Zulte Waregem, die de Kortrijkzanen met 3-1 wonnen. In de eerste helft deelde de Kroatische spits van Kortrijk een – zo leek het – elleboogstoot uit aan Zulte Waregem-middenvelder Jesper Jorgensen. Scheidsrechter Jonathan Lardot merkte de fase niet op en liet dus doorspelen. De Reviewcommissie meende achteraf echter op basis van televisiebeelden dat een vervolging zich opdrong. Dinsdag verschijnt Santini voor de Geschillencommissie, die de sanctie zal bepalen.

Reviewcommissie wil straf voor Ivan Santini (Kortrijk) en Bart Buysse (Cercle)


© BELGA

Ook Bart Buysse verschijnt dinsdag ter zitting. De Cercle Brugge-speler wordt vervolgd naar aanleiding van de met 4-0 verloren wedstrijd van 22 november op het veld van AA Gent. Ook hij riskeert een schorsing en geldboete.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier