Racing Genk boekt probleemloze 3-0 zege tegen KV Kortrijk

Jose Naranjo en Elohim Rolland vechten voor de bal. © BELGA

Racing Genk heeft zaterdag op de zesde speeldag van de play-offs in de Jupiler Pro League vlot de maat genomen van KV Kortrijk.

De Limburgers haalden het in Play-off IIb met duidelijke 3-0-cijfers, Leandro Trossard en Siebe Schrijvers (tweemaal) waren de doelpuntenmakers in de Luminus Arena.

Bij de Limburgers roteerde coach Stuivenberg opnieuw en zo kwamen onder meer Dewaest, Nastic, Heynen, Schrijvers en Naranjo aan de aftrap. De thuisploeg klom in de veertiende minuut op voorsprong via Leandro Trossard, hij trapte een strafschop (na een fout van Sarr op Schrijvers) beheerst tegen de touwen.

Niet veel later hield Kaminski Schrijvers met een knappe reflex van de 2-0. De dubbele voorsprong kwam er toch vlak voor rust, na een vlotte aanval zonderde Naranjo Schrijvers af en die tikte het leer voorbij een kansloze Kaminski.

Na de pauze kwamen de Kerels iets beter in de match, Genk kwam echter nooit in de problemen. In de 70e minuut klommen de Genkies zelfs op 3-0, de pas ingevallen Samatta trapte na een individuele actie op de paal en Schrijvers was goed gevolgd om zijn tweede van de avond te maken. (Belga)