Ook KVK-fans reageren vol ongeloof op vertrek van ‘de Lorre’

Nico Delecluyse alias Quicky: "Jammer, want Lorenzo was toch een boegbeeld." (Foto FM) © Frank Meurisse
Christof Decraene

Vijf minuten voor aanvang van de dinsdagtraining communiceerde het bestuur van KV Kortrijk aan de staf en spelersgroep dat het niet doorgaat met Lorenzo Staelens als assistent-trainer. Een opmerkelijke beslissing, die ook door de supporters op ongeloof werd onthaald.

Nico Delecluyse van supportersclub Quickies in Emelgem: “Naar de reden zal het wel gissen zijn. Maar het is jammer, want Lorenzo is toch een boegbeeld van KV Kortrijk. En hij heeft het samen met de andere leden van de technische staf toch goed gedaan. Ik begrijp het niet goed.”

Martin Verfaille van supportersclub van KVK Oost-Zwevegem wou liever niet reageren.

“Ik weet er te weinig over. Maar Lorenzo en Glen vormden een magisch duo en het is spijtig dat ze nu uit elkaar getrokken worden. We moeten voorzichtig blijven in het nemen van conclusies, maar ik dacht dat er met dat trainersduo, gezien hun prestaties, wat continuïteit zou komen. Zij zorgden voor stabiliteit.”

Martin Verfaille. (GF)
Martin Verfaille. (GF)

“Gevoelsmatig vind ik dit een vreemde beslissing”, zegt Jean-Baptiste Tobler van sfeergroep United 19. “Deze beslissing doet vragen oproepen. Ik hoop dat dit geen voorbode is van een nieuw, moeilijk seizoen dat ons te wachten staat, want als ze nu al in leden van de technische staf snoeien, wat zal er dan met de spelerskern gebeuren?”

Lorenzo en Glen vormden een magisch duo, jammer dat dit nu uit elkaar getrokken wordt

“Een dergelijke beslissing verwacht je niet en doet niet veel goeds vermoeden”, vervolgt Tobler. “Toch moeten we rustig blijven gezien we de echte reden achter die beslissing niet weten. Misschien heeft Lorenzo zelf aangegeven dat hij wou vertrekken omdat hij ergens een job als hoofdtrainer op het oog heeft. Of er is een financieel geschil.”

De communicatie was best vreemd. Er kwam een aankondiging op de clubwebsite dat de trainersstaf compleet was, met op het einde van het nieuwsbericht dan toch een zinnetje waarin stond dat het contract van Lorenzo Staelens niet verlengd zal worden. “En dat is dan weer typisch KV Kortrijk: ze laten in hun communicatie veel ruimte voor interpretatie. Op die manier blijven veel supporters met vragen zitten. Maar nogmaals: de manier waarop en het tijdstip… Vreemd”, aldus Jean-Baptiste Tobler. (CDW)

Matthias Leterme: “Te weinig engagement”

Algemeen manager Matthias Leterme had laten uitschijnen dat de club graag met Lorenzo Staelens als T2 voort wou doen, maar het water bleek dus toch te diep. “Op wat het contract afgeknapt is?” herhaalt Leterme. “Wij vonden dat het engagement van Lorenzo naar de club toe er onvoldoende was. We hadden liever geen afscheid genomen, want we hebben veel respect voor Lorenzo en hetgeen hij heeft gepresteerd. Wij hebben onze intenties duidelijk gemaakt, het contract lag klaar om te tekenen, maar als zoiets blijft aanslepen… “

Nochtans leek het behouden van de technische staf een voorwaarde voor coach Glen De Boeck om bij te tekenen. “Het was geen voorwaarde, al had Glen wel uitdrukkelijk aangegeven om met deze staf voort te doen. En dat is logisch, want ze boekten successen. We hebben Glen vorige week al ingelicht over deze beslissing. Dit zal zijn functioneren bij KVK niet aantasten.”

Fysiektrainer Karsten Vandendriessche tekende deze week bij, T3 Wouter Vrancken wordt straks T2. Keepertrainer Cedric Berthelin had enkele weken geleden al een nieuw contract ondertekend.