Ongeloof, maar ook begrip bij de KVK-fans

De KVK-fans lieten bij de terugkeer van de spelersbus uit Standard vrij duidelijk weten wat ze van de overstap van Yves Vanderhaeghe naar Oostende denken. © VDB
Redactie KW

Het zijn zware tijden voor KV Kortrijk: een buitenlander die de club zal overnemen, het vertrek van de trainer, de misschien wel onzekere toekomst. Gelukkig zijn er nog altijd de supporters, die de echte ziel van KVK vormen. Zij reageren heftig en furieus, maar hebben ook ergens wel begrip voor de keuze van Yves Vanderhaeghe.

Er was vooreerst de frustratie. Zo werd zondagavond in Luik nog de spelersbus de doorgang versperd bij het verlaten van Sclessin. De fans voelden nattigheid. Rancune ook. “Eerst de perfecte trainer uithangen en dan voor het geld kiezen. Wat een mislukt iemand als je voor de centen kiest nog voor je iets hebt bewezen. En ook nog ‘triestige mens’, klinkt het op Facebook.

Anderen zien dan weer een afrekening met het bestuur in de démarche van Yves Vanderhaeghe. “Ze hadden vorig seizoen maar beter van het eerste moment in Yves geloofd om Hein Vanhaezebrouck op te volgen. Ze hebben te veel met zijn voeten gespeeld, hij voelde dat hij geen eerste keuze was.”

Dat Yves Vanderhaeghe het seizoen bij KV Kortrijk niet zal afmaken, daar lijken de KVK-fans wel van overtuigd. “Yves heeft veel voor KV Kortrijk gedaan”, zegt Steven Verleyen. “Maar dat hij voor een nieuwe uitdaging kiest, is niet zo onlogisch. Hij kan bij Oostende tot drie keer meer verdienen, dan zullen allicht niet veel mensen twijfelen om de overstap te maken. Maar ik vermoed wel dat hij zijn laatste wedstrijd gecoacht heeft bij KVK. Hij zal voortdurend verwijten naar het hoofd geslingerd krijgen.”

“Ik hoop dat Yves slaagt bij KV Oostende”, zegt Paul Claeys. “Al zal het daar wel van moeten zijn voor hem. Bij Kortrijk mocht er nog wel eens iets niet lopen zoals verwacht, dat zal in Oostende straks anders zijn. Ik vind het jammer dat hij vertrekt, maar ik denk niet dat Yves er zijn slaap voor zal laten.”

Ondanks alle toch negatieve berichten blijven de KVK-fans hoopvol. “Met of zonder Yves, wij blijven onze Kerels steunen want ze verdienen het”, zegt Linda Dhoop. Ook Andy Noppe blijft strijdvaardig. “Yves maakte een moeilijke start mee en de supporters zijn altijd in hem blijven geloven. Nu heeft hij iedereen een mes in de rug gestoken. Maar de spelers moeten er blijven voor gaan in de resterende matchen. Make us proud.” (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier