Nu ook officieel : Teddy Chevalier ruilt KV Kortrijk voor Rizespor

© BELGA
Redactie KW

Dat hebben de Kerels donderdag bevestigd op de clubwebsite.

De definitieve overgang van de Franse aanvaller naar de nummer veertien uit de voorbije Süper Lig hing al langer in de lucht, maar raakte nu pas in kannen en kruiken.

De 28-jarige Chevalier ruilde in januari 2009 het Franse Gueugnon voor Boussu Dour en trok na dat seizoen naar Zulte Waregem. In juli 2012 verhuisde hij naar het Nederlandse RKC, een jaar later streek hij neer in het Guldensporenstadion. Daar was de spits in twee seizoenen tijd goed voor twintig doelpunten en achttien assists in 65 officiële wedstrijden.

“Vorig seizoen kroonde hij zich tot assistenkoning van de Jupiler Pro League met veertien assists. Daarnaast scoorde hij twaalf doelpunten en was zo de meest productieve speler van de JPL met een voet in 26 doelpunten. De chouchou van het Kortrijkse publiek werd op het einde van het seizoen verkozen tot Kerel van het seizoen”, meldde Veekaa.

Zaterdag nam Chevalier in de rand van de competitiewedstrijd tegen Standard al afscheid van het Kortrijkse publiek. “De club wenst Teddy veel succes in het verdere verloop van zijn carrière”, klinkt het.

(BELGA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier