Nieuwkomer Saadi scoort meteen bij debuut voor KV Kortrijk

Tomislav Kis kreeg meerdere kansen om te scoren, maar lukte maar één goal. © Foto LLV
Christof Decraene

De Frans-Algerijnse spits scoorde in het met 1-5 gewonnen oefenduel tegen Racing Harelbeke.

KV Kortrijk had het in de eerste helft niet onder de markt tegen Harelbeke (tweede amateurklasse). De paars-witten begonnen goed aan het oefenduel en zetten de Kortrijkspelers meteen onder druk. Doelman Kaminski bedreigen zat er echter niet bij, tot halfweg Valentin Romont op een corner erg makkelijk Elohim Rolland aftroefde en de 1-0 binnen schoof. Kortrijk nam daarna het initiatief over en de Harelbeekse doelman had een prima voetreflex in huis op een poging van Kristof D’Haene. Kage was op corner dan weer te verrast – of noem het veeleer te nonchalant – om de gelijkmaker binnen te duwen. Valentin Romont had vlak voor rusten nog een prima ingeving, maar zijn poging ging nipt voorlangs. Harelbeke ging de rust in met een 1-0-voorsprong.

Na de pauze kwamen Sifakis en Pavlovic in de ploeg voor Kaminski en Boyer. Er waren amper vier minuten gespeeld toen Tomislav Kis de gelijkmaker binnen kopte. Een opsteker voor de Kroaat die in de eerste helft met enkele missers niet kon weerleggen waarom Kortrijk hem wil verhuren. Maar in de tweede helft was Harelbeke nog slechts een schim van het compacte blok uit de eerste helft en het slikte uiteindelijk nog een zware nederlaag. Kage mocht na een fout op De Smul vanop de penaltystip de 1-2 scoren. Ouali met twee stuks en in de slotminuten ook nog nieuwkomer Idriss Saadi dikten uiteindelijk de score nog tot 1-5 aan. Bij KV Kortrijk kwam iedereen in actie, behalve Anthony Van Loo, Sidy Sarr, Gertjan De Mets, Thanasis Papazoglou en Birger Verstraete.

Eind vorige week raakte de huur van Idriss Saadi van zusterclub Cardiff City geofficialiseerd. De verwachtingen in de goalgetter zijn hoog bij KV Kortrijk en de spits kreeg tegen Harelbeke, dat straks in tweede amateurklasse mag aantreden, een half uur de kans om te schitteren. En dat deed hij. Saadi kreeg een drietal kansen, maar hij moest wachten tot in de slotminuten om uiteindelijk zijn doelpuntje mee te pikken. Hij lukte de 1-5.