Nieuwe eigenaar KV Kortrijk overweegt investering in nieuw stadion

© BELGA
Redactie KW

Dat bevestigde Vincent Tan, de nieuwe hoofdaandeelhouder van KV Kortrijk tijdens zijn voorstelling aan de pers. De Maleisische zakenman ging geen enkele vraag uit de weg en hij wiste meteen enkele vraagtekens uit.

“Deze club wordt goed geleid, ik zie geen enkele reden om dan ook iets te gaan wijzigen in het clubbestuur. Wel is het zo dat ik twee tot drie van mijn eigen mensen in het bestuur zal laten zetelen (waaronder Ken Choo, de CEO van Cardiff City, de Engelse club waarvan Tan eigenaar is). Of ik extra geld in KV Kortrijk zal pompen, dat weet ik nog niet. Het is wel de bedoeling om deze club succesvol te houden. We hebben daarvoor al plannen en ideeën, maar meer kan ik daar nog niet over kwijt.”

Ik wil de fans op hun gemak stellen: de clubkleuren blijven rood en wit

Een van die plannen kan een nieuw stadion zijn. “Dat is inderdaad een mogelijkheid, die we wel eerst grondig willen bestuderen. Maar het moet dan wel de bedoeling zijn dat er ook nog andere partners mee investeren. Het is in elk geval niet de bedoeling dat ik hier zotte dingen ga doen, zaken die KV Kortrijk kunnen schaden. En ik wil de fans op hun gemak stellen: de clubkleuren blijven rood en wit.”

Tan wou na het Bosnische FK Sarajevo, het Engelse Cardiff City en het Amerikaanse Los Angeles nog een vierde club in zijn portefeuille hebben. Hij polste bij twee Portugese clubs, maar ving daar bot. In België had hij de keuze tussen Moeskroen en KV Kortrijk. “In een Belgische club investeren, leek me een goede zaak. Iedereen heeft tegenwoordig de mond vol over Belgische spelers, die in de grootste competities ter wereld furore maken. En België staat derde op de Fifa-ranglijst, niet?

Of er spelers uitgewisseld zullen worden tussen Tans clubs, is nog onduidelijk. Wel maakte hij de bemerking dat Kortrijk mogelijks een wedstrijd in Maleisië zou kunnen gaan spelen. En de optie om straks te sparren met Cardiff of Sarajevo houdt hij ook open.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier