Moedig KV Kortrijk verliest met kleinste verschil van KV Oostende

KV Kortrijk verloor zaterdagavond zijn tweede thuismatch op rij. Tegen KV Oostende stevende het even op een gelijkspel af, maar Beljica dacht daar anders over met een heerlijke lob.

Bij de Kerels stond de geblesseerde Kaminski zoals verwacht niet tussen de palen. Bruzzese nam zijn plaats in onder de lat. Ook Chevalier, de KVK-topschutter van vorig seizoen, startte ten nadele van Stojanovic op de bank.

Veel effect had dat niet in de beginfase voor de Kerels. Integendeel, het waren de bezoekers die vroeg op voorsprong kwamen. Bruzzese kon een eerste schot nog afweren, maar Milovic tikte de rebound tegen de netten. Het antwoord van KVK liet even op zich wachten. Maar halfweg de eerste helft stond de gelijkmaker ei zo na op het scorebord. De Kameroense KVO-goalie Ondoa verkeek zich bijna op een verre kopbal van Mboyo.

Heerlijke schicht Stojanovic

Die kans deed de thuisploeg duidelijk goed. Want plots ging het balletje vlotjes rond. Op het halfuur spatte een heerlijke schicht van Stojanovic op de kruising uiteen. KVK ging door op zijn elan en ook Mboyo kreeg een uitstekende kans op de gelijkmaker. Hij kwam net een voetje tekort op de voorzet van D’Haene. Dat was meteen het laatste wapenfeit van de eerste helft.

Beide ploegen verlengden hun rustpauze nog even in de tweede helft. Maar uit het niets was de thuisploeg dicht bij de 1-1. Ouali knalde van net binnen de zestien richting de korte hoek. Ondoa redde ternauwernood met de vingertoppen, maar toch kreeg Kortrijk geen hoekschop. De rood-witte supporters schreeuwden om hun lieveling Chevalier. Maar het was Kanu die eerst in de ploeg kwam. Ajagun mocht gaan rusten.

Aandringen van KVK

Halfweg de tweede helft leek Van der Bruggen voor de verlossing te zorgen. Hij zette met een mooie sleepbeweging zijn bewaker in de wind. Alleen Ondoa lag nog in de weg. Niet veel later zoefde een kanonskogel van D’Haene net naast de kruising. Met nog iets meer dan 10 minuten op de klok kreeg kersverse aanwinst Imoh Ezekiel zijn eerste speelminuten. En met hem in de ploeg kon KV Kortrijk wel scoren. Stojanovic knikte een voorzet van D’Haene staalhard tegen de netten.

Het leek het doelpunt van de verlossing te worden, maar dat was buiten Bjelica gerekend. Die zette KVO al snel weer op voorsprong met een heerlijke lob. In de slotminuten kreeg het thuispubliek eindelijk zijn zin: publiekslieveling Chevalier kwam in de ploeg. Maar ook zijn inbreng veranderde niets meer aan de score. KVK eindigde de match nog met tien na een tweede gele kaart voor Rolland.