Met Prez en Jodts nog twee jongeren in selectie KV Kortrijk

Jarne Jodts in actie met de KVK-beloften tegen Oostende. © Foto KDS
Christof Decraene

Door de vele blessures behoren youngsters Jarne Jodts en Liam Prez tot de wedstrijdselectie voor de partij tegen Moeskroen vanavond.

Jarne Jodts woont in Menen en begon op vijfjarige leeftijd te voetballen in de club van zijn woonplaats. Twee jaar later werd hij opgemerkt door de scouts van Moeskroen. Van daaruit ging het richting Zulte Waregem. Nu is de 17-jarige linksachter aan zijn derde seizoen bezig bij KV Kortrijk. Jodts is ondanks zijn jonge leeftijd een van de meest ervaren KVK-beloften. “Ik speel al sinds Kerstmis vorig seizoen bij de beloften”, zegt hij. “Waar ik mezelf over vijf jaar zie? Ik hoop op een zo hoog mogelijk niveau, maar ik bekijk zulke zaken liever niet op lange termijn. De ambitie is sowieso om in de eerste ploeg van Kortrijk te kunnen aantreden. Of ik daarin kan slagen, weet ik niet. Maar we hebben gemerkt dat de jeugd wel een kans krijgt in de A-kern en dat is toch een mooie motivatie voor alle jeugdspelers”, liet hij eerder dit jaar optekenen in een interview met deze krant.

Liam Prez scoorde elf competitiedoelpunten voor de KVK-beloften.
Liam Prez scoorde elf competitiedoelpunten voor de KVK-beloften.© Foto KDS

Aanvaller Liam Prez woont in Sint-Eloois-Winkel en begon op vierjarige leeftijd te voetballen bij Lendelede. Na twee seizoenen verkaste hij naar Club Brugge, de club die hij twee jaar geleden verliet voor KV Kortrijk. “Ik was bij blauw-zwart het voetbalplezier kwijt”, legt hij uit. “Ook al speelde ik er ruim de helft van de matchen, ik vond dat te weinig. Daarom kwam ik naar KV Kortrijk.”

Bij rood-wit is hij nu aan zijn eerste seizoen in de beloftenkern bezig. “Door een lichte enkelblessure in de voorbereiding moest ik het seizoen bij de U19 aanvatten, maar ik stroomde toch snel naar de beloften door.”

En bij die beloften toonde Prez zijn torinstinct: hij scoorde 11 keer in competitie en twee in de beker.

Op die manier telt de KVK-selectie voor de partij tegen Moeskroen vanavond met ook ‘gevestigde waarden’ Tyron Ivanof en Medjon Hoxha vier jeugdspelers.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier