Matig KV Kortrijk blijft op gelijkspel steken tegen Moeskroen

Christof Decraene

Het werd 1-1, maar het resultaat werd overschaduwd door de blessure van Anthony Van Loo, wiens ingeplante defibrillator in actie moest treden.

Glen De Boeck verraste met een erg offensief Kortrijk want zowel Teddy Chevalier, Stijn De Smet, Jeremy Perbet en zowaar Thanasis Papazoglou verschenen aan de aftrap. Maar kort na de aftrap werd het muisstil in het stadion: niet omwille van een goal, wel omdat Anthony Van Loo plots neerzeeg en naar zijn hartstreek wees. Van Loo kampt al langer met hartproblemen en zit met een ingeplante defibrillator. Gelukkig schoot die meteen in actie.

Iedereen moest zich van dat feit herstellen en pas na 18 minuten kwam de partij wat los. Jeremy Perbet kreeg tot twee keer toe de kans om zijn ploeg op voorsprong te trappen, maar hij miste telkens compleet zijn poging. Een poging van Papazoglou werd nog afgeblokt. Vier minuten voor de rust dan toch eens Moeskroen: Rotario kon vrij inkoppen, maar deed dat knullig in de handen van Bruzzese.

De tweede helft was een stuk aangenamer met kansen voor beide ploegen. Rotariu kreeg, telkens na gestuntel in de KVK-defensie, twee reuzekansen, maar Bruzzese redde telkens knap. Ook Kortrijk kreeg mogelijkheden, maar Perbet trapte naast en een kopbal van Papazoglou werd mooi gestopt door de jonge Moeskroen-doelman Butez. Twintig minuten voor brak Papazoglou dan toch de ban, maar twee minuten later verspeelde Palmer-Brown de bal en dit keer kon Rotariu wel scoren: 1-1. Moeskroen bleef de betere ploeg, bij KVK zag je te veel slordigheden. Het bleef bij 1-1 en daar mag vooral KVK tevreden mee zijn.