Lukas Van Eenoo: “Ik had heel veel goesting om terug te keren”

Lukas Van Eenoo wil zich opnieuw in de ploeg werken bij KV Kortrijk. © GF
Redactie KW

Onder Karim Belhocine raakte Lukas Van Eenoo volledig in de vergetelheid, maar van de nieuwe coach Yannis Anastasiou krijgt de West-Vlaming een nieuwe kans in de Kortrijkse A-kern.

Een uitleenbeurt aan KSV Roeselare in eerste klasse B bracht soelaas voor Lukas Van Eenoo. “Ik heb er geen idee van waarom ik plots zo goed als niet meer aan spelen toe kwam”, zucht de Eernegemnaar. “Ik had nochtans geen dispuut met Karim, hij wou zelfs niet dat ik vertrok. Maar als je niet speelt, dan zoek je uiteraard naar een oplossing. Want ik ben geen speler die op zijn lui gat in de tribune wil zitten en toch zijn geld opstrijkt. Enfin, ik ben niet kwaad op Karim. Hij moest keuzes maken, alleen vielen die voor mij negatief uit.”

“Het wordt tijd dat onze tegenstanders weer schrik hebben om in Kortrijk te komen voetballen”

Bij Roeselare speelde Lukas Van Eenoo zich wel opnieuw in de kijker. In die mate zelfs dat de nieuwe coach zijn fiat gaf om hem weer in de kern op te nemen. “Of dat op voorspraak van de nieuwe trainer was, weet ik niet. Maar ik had wel veel goesting om terug te keren. Ik wil absoluut bewijzen dat ik hier mijn plaats heb. En ik ben ambitieus, wil het liefst in eerste klasse A voetballen. Het is nu aan mij om mij in de voorbereiding te tonen.”

“Tonen dat ik mijn plaats in de ploeg verdien”

De concurrentie wordt alvast niet van de poes, want het middenveld is het drukst bezette compartiment bij KVK. “Maar er zitten verschillende types middenvelders bij en concurrentie maakt het team alleen maar beter”, vult Van Eenoo met een cliché aan. “Ik weet wat mij te doen staat. Het is aan mij om te tonen dat ik mijn plaats in de ploeg verdien. Als ik voel dat ik het vertrouwen krijg en dat de coach in mij gelooft, dan wil ik blijven. Want ik wil niet opnieuw in de tribune belanden. Maar daar wil ik niet aan denken. Ik ben daar vorig seizoen misschien een beetje te veel mee bezig geweest.”

“De nieuwe trainer hamert op discipline, wat niet slecht is als je weet wat hier vorig seizoen allemaal is gebeurd”

“De eerste twee weken zijn alvast voorspoedig verlopen”, vervolgt de middenvelder. “De nieuwe trainer hamert op discipline, wat niet slecht is als je weet wat hier vorig seizoen allemaal is gebeurd. En er worden nog enkele nieuwkomers verwacht, ik denk dat we straks weer vol goede moed aan het seizoen kunnen beginnen. Het wordt trouwens tijd dat de clubs opnieuw schrik hebben om naar het Guldensporenstadion te komen voetballen. Als Roeselare hier vorig seizoen al met 0-3 kon komen winnen in play-off 2, dan is dat geen goed teken. Vroeger speelde niemand graag tegen Kortrijk, ik wil graag helpen om die status weer af te dwingen.”

Toewerken naar een duidelijk systeem

De voorbereiding verloopt in elk geval anders dan onder Anastasious voorgangers Johan Walem en Karim Belhocine. “Elke trainer legt graag zijn eigen accenten”, weet ook Van Eenoo. “Het is nu wel al duidelijk dat hij in zijn trainingen naar een duidelijk systeem toewerkt. Hij betrekt er ook meer zijn assistenten bij. En de trainingsintensiteit wordt geleidelijk aan opgebouwd, het is niet dat we van de eerste dag in het rood zijn moeten gaan. Ook qua stage en oefenwedstrijden werd het hier over een andere boeg gegooid. De toekomst zal uitwijzen of dit de goede aanpak is”, lacht Van Eenoo.

(CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier