Ladies@KVK laat Kortrijk winnen tegen Charleroi

Redactie KW

Vandaag speelde KV Kortrijk de laatste competitiewedstrijd tegen Sporting Charleroi in eigen stad. Op het programma stond vandaag niet enkel een potje stevig voetballen maar werd er ook een evenement georganiseerd naar aanleiding van Internationale Vrouwendag.

De aanwezige dames werden verwend in een speciaal voor hun versierde village en getrakteerd op enkele stevige borstkassen van de special guests aka temptation verleiders. Wij trokken de Ladies Village binnen om met enkele vrouwen te spreken.

De oudste met het minst ervaring

Op het zonnig buitenterras spreken we met Anita die hier aanwezig is met haar dochter en een vriendin ervan. “Het is de tweede maal dat ik naar een wedstrijd kom kijken en volg de spelers ook niet op tv. Mijn dochter Daphné daarentegen speelt zelf ook voetbal te Eernegem en komt regelmatig een wedstrijd volgen in de tribunes.” Aldus Anita.

Voor Daphné en Justien ligt de bal anders. “Ik speel zelf ook voetbal in Eernegem en ben zeer sportief ingesteld. Ik werk in een fitnesszaak en kan ervan genieten om te sporten en sport te volgen. Dat er nu zo’n leuk evenement uit de grond gestampt werd, vond ik een zeer leuk initiatief om mijn mama erbij te betrekken.” Besluit Daphné.

Op de foto herkennen we Anita, dochter Daphné en vriendin Justien.
Op de foto herkennen we Anita, dochter Daphné en vriendin Justien.© (Foto TV)

Een sprong in het onbekende

Elise is aanwezig met haar vriendinnen Delphine en Ophélie. Deze laatste 2 dames zijn abonnementhouders en verschansten zich tijdens de match in de iets ruigere tribune, daar waar fans thuishoren laat ze duidelijk blijken. “Ik volg het voetbal niet op de voet maar vond dat ik het wel eens moest meegemaakt hebben om hier aanwezig te zijn. Ladies@KVK leek me de ideale gelegenheid om kennis te maken met het voetbalgebeuren. Ik kijk er ook naar uit om vak P volledig te zien vollopen met vrouwen maar uiteraard ook naar het gejuich wanneer Kortrijk wint” aldus Elise.

Op de foto herkennen we de vriendinnen Ophélie, Delphine en Elise.
Op de foto herkennen we de vriendinnen Ophélie, Delphine en Elise.© (Foto TV)

Als mijn man van huis is …

Haissi is aanwezig met haar 2 dochters op de wedstrijd. Het is de tweede maal dat ze naar het voetbal komt kijken en nam voor de gelegenheid haar 2 dochters mee. “Ik ben hier éénmaal geweest met mijn man en nu ben ik hier met mijn dochters. Ik hoop ze de passie voor voetbal te laten vastkrijgen en vind het super dat er nu eens meer vrouwen aanwezig zijn dan op een gewone wedstrijd. Ik heb ook 2 actieve kinderen dus wellicht zullen ze zich uiterst goed kunnen uitleven hier.” Aldus de mama.

Nakita (5jaar) zal alvast steevast supporteren voor de spelers “in de auto hebben we al met mama geoefend wat we zullen roepen als ze een doelpunt scoren of goed op weg zijn – KV KORTRIJK HUP KV KORTRIJK.” Aldus de jongbloedige dame.

Op de foto herkennen we dochter Nakita, moeder Haissi en dochter Kitana.
Op de foto herkennen we dochter Nakita, moeder Haissi en dochter Kitana.© (Foto TV)

Hoe meer vrouwen hoe beter de winst?

Het was bij het begin van de wedstrijd een groot vraagteken hoe de ploeg ging presteren maar iedereen ging uiteindelijk voor de winst. Kortrijk kon afsluiten met een mooie 2-0 en gaat daarmee gestaag verder. Helaas net niet voldoende om naar de Play-off 1 te gaan. Chevaller maakte in de 5de minuut al een prachtig doelpunt richting de vrouwentribune en Perbet deed dat in minuut 39 nogmaals over.

Ladies@KVK laat Kortrijk winnen tegen Charleroi

https://www.youtube.com/watch?v=zd9-y8WuAro

(TV – Foto’s TV)