KVK-supporters zwaaien spelersbus uit tijdens uitgelaten preparty

© KDK
Redactie KW

Hoewel de derby tegen Zulte Wargem straks in Waregem wordt afgetrapt, zakten een kleine 300 KV Kortrijk-supporters zaterdagnamiddag toch af naar het Guldensporenstadion. Tijdens die preparty, een organisatie van supportersclub United 19, zat de derbysfeer er al goed in.

De namiddag begon wat regenachtig, maar de pompende beats aan De Kouter, vlakbij het stadion van de Veekaa, verdreven alle wolken. Vanaf 15.30 uur zaterdagnamiddag bliezen bijna 300 supporters van de Kerels verzamelen op het plein. De jonge supportersclub United 19 organiseerde er net als vorig seizoen de derby-preparty. Met bloedrood Bengaals vuur en de nodige vlaggen, spandoeken en – hoe kan het ook anders – preistokken zwaaiden de supporters iets over 17 uur hun spelersbus uit.

Na nog wat enthousiast gezang en enkele ludieke leuzen richting de buren uit ‘Boeregem’, sprong de uitgelaten meute rond 18.35 uur ook op de bus. Om 20.30 uur trappen Essevee en de Veekaa dé match van de zesde speeldag in de Jupiler Pro League af. Aan de KVK-supporters zal het alvast niet gelegen hebben. (OV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier