“KVK is een schitterende club voor een jonge trainer”

Johan Walem tekende bij KV Kortrijk een contract voor twee seizoenen. © Foto Bart
Redactie KW

De nieuwe coach van KV Kortrijk, Johan Walem, werd vanmiddag in het Guldensporenstadion voorgesteld.

Voorzitter Joseph Allijns en zeker ook CEO Patrick Turcq waren in de wolken met hun nieuwe trainer. Zeker Patrick Turcq, die de ex-middenvelder van Anderlecht vorig seizoen al graag had ingelijfd. “KV Kortrijk is voor mij een mooie uitdaging”, zegt Johan Walem “Een schitterende club ook voor een jonge trainer om zijn carrière te starten. Ik weet dat mij een zware erfenis wacht, maar dat vind ik niet erg. Dat betekent vooral dat de club de voorbije jaren succesvol is geweest. Ik wil op mijn beurt proberen om Kortrijk naar een zo hoog mogelijke positie in het klassement te loodsen.”

Walem was de voorbije zeven seizoenen telkens als beloftencoach aan de slag bij eerst Anderlecht, daarna Udinese en tot voor twee weken ook de nationale beloftenploeg. “Ik leer graag, heb vooral daarom mijn trainerscarrière bij de beloften gestart, zodat ik de tijd zou krijgen om het vak te leren. Ik wou na zeven jaar ook de stap zetten om coach te worden van een eerste ploeg. Ik denk dat de tijd daar nu rijp voor is.”

Op de affaire Moeskroen wou Walem niet meer terugkeren. “Ik wil het bestuur van Moeskroen bedanken voor de interesse die ze in mij hadden, maar voorts wil ik er niet veel meer over zeggen. Ik heb een keuze gemaakt en het is KV Kortrijk geworden. Ik ben trouwens tevreden met de kern die ik hier ter beschikking krijg. Dat is trouwens een van de redenen waarom ik voor KVK opteerde: hier zitten mensen die iets van voetbal kennen.”

KV Kortrijk moet nu nog op zoek naar een fysiektrainer, assistent-trainer en een keepertrainer. Die namen zouden eerstdaags bekendgemaakt worden. (CDW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier