KVK in eigen huis onderuit tegen Waasland-Beveren

KV Kortrijk verloor zaterdagavond met 1-2 van Waasland-Beveren. Cerigioni maakte voor de bezoekers het verschil met twee doelpunten.

Bij KVK kregen Sidy Sarr en vooral Xavier Mercier nog eens een basisplaats. Met Joedrick Pupe, Amarildo Gjoka en Mathias Francotte kregen drie talenten een stek op de bank. Scheidsrechter van deze interessante partij was de heer Luc Wouters.

Aangenaam wedstrijdbegin

De thuisploeg begon stevig aan de partij. Na nog geen halve minuut zorgde Kristof D’Haene voor het eerste schot op doel. In de tiende minuut leek Chevalier op weg naar een goede doelkans, maar de Fransman miste zijn controle. Enkele minuten later behoedde Sifakis KVK van een achterstand. Langil legde mooi terug tot bij Conte. De Griekse doelman was echter alert en redde met een beenveeg. Iets over halfweg de eerste helft zorgde Camacho ei zo na voor een owngoal. Köteles was bij de pinken op een slecht weggewerkte bal van de Fransman. Daarna verwaterde het spel bij beide ploegen en zo gingen we zonder doelpunten de rust in.

Doelpuntenkermis

Het openingskwartier in de tweede helft kleurde helemaal rood-wit. Eerst nam Saadi Köteles onder vuur, daarna was het de beurt aan Chevalier. Toch was het Waasland-Beveren die op voorsprong kwam. De Schutter kopte terug tot bij Cerigioni en die verschalkte Sifakis. Het antwoord van KVK liet niet lang op zich wachten. Een minuut na de openingstreffer zette topscorer Saadi de bordjes terug gelijk. Maar nog was de doelpuntenkermis niet gedaan: na een mislukt schot van Myny scoorde Cerigioni zijn tweede van de avond. Het tempo ging daarna wat liggen door slordigheden aan beide kanten. Coach Van Lancker zette nog alles op alles met de inbreng van Veldwijk. Toch kon een slotoffensief niet baten. Zo verloor KVK met het kleinste verschil van Waasland-Beveren.