KVK-beloften spelen gelijk in eerste bekermatch

Brent Lawrensens. © RBH
Redactie KW

In de eerste poulewedstrijd voor de beker van België voor U21 stonden de beloften na een zwakke vertoning een laat tegendoelpunt toe, waardoor ze met een 2-2-gelijkspel vrede moesten nemen.

Een stevig en duelkrachtig Deinze kwam op achterstand na een knappe combinatie Hoxha-Husrev, die scoorde. De 0-1 aan de rust was niet onverdiend. De tweede helft verliep gelijkopgaand, toch scoorde de thuisploeg de gelijkmaker. KVK klom dan op voorsprong via Hoxha, maar in de laatste minuut stelde Deinze met een afstandsschot nog gelijk.

“Onze eerste helft was niet goed. We kwamen overal een stapje te laat en we waren niet scherp genoeg voor doel”, analyseert de 18-jarige spits Brent Lauwrensens. “Toch kwamen we 1-0 voor, wat ons iets meer vertrouwen schonk en waardoor we meer relaxed konden voetballen. Echt goed was het niet, maar altijd zochten we de voetballende oplossing. Na de pauze verdedigden we iets beter, maar offensief creëerden we niet veel mogelijkheden. Na de gelijkmaker van Deinze klommen we snel op 1-2, maar met een te vermijden doelpunt in de slotminuten kwam een pijnlijke 2-2 op het bord“, aldus Brent.

Revanche op Charleroi

“Ikzelf speelde niet mijn beste eerste helft, maar spande me in voor de ploeg. De tweede helft was beter. Ik kon me vrij lopen, maar kreeg te weinig ballen om gevaarlijk te zijn. Ik speelde een moeilijke wedstrijd en wil die zo snel mogelijk vergeten. Ik denk dat de 2-2 tegen Deinze uiteindelijk een juiste uitslag is”, weet de student sportmanagement.

Kortrijk trekt maandag naar Charleroi. “We willen revanche nemen voor het mindere resultaat tegen Deinze. We gaan volop voor de drie punten. We vormen een grote groep met veel nieuwe spelers. We zijn nog niet op elkaar ingespeeld, maar dat komt wel. Er is genoeg kwaliteit aanwezig om er een geslaagd seizoen van te maken“, rondt Brent af. (RBH)

KVK: Galens, Gerniers, Devos (46′ Houssane), Henne, Jodts, Deconinck (70′ Timmerman), Husrev, Lanckman (46′ Desmet), Trioen, Hoxha, Lauwrensens (60′ Prez), Coppens, Moise.

Maandag 21 augustus om 20 uur: Charleroi – beloften KVK.