KV Oostende graait de drie punten mee bij KV Kortrijk

Christof Decraene

KV Kortrijk speelde een prima eerste helft, maar liet na te scoren. Het kreeg daar van Oostende op het einde van elke speelhelft de rekening voor gepresenteerd: 0-2.

KV Kortrijk lijkt nu toch rekening te gaan houden met de grieven van de licentiecommissie, want niet Karim Belhocine, maar wel Bart Van Lancker verzorgde de coaching langs de zijlijn. En tussen de lijnen ook twee nieuwe namen, want zowel voor Lars Veldwijk als voor Lucas Rougeaux was het de eerste basisplaats. Ook Pavlovic keerde in de basis terug. Bij Oostende kwamen Godeau, Siani en Cyriac in de de basis ten nadele van Canesin, Milic en El Ghanassy.

KV Oostende nam meteen de match in handen, zorgde voor dreiging, maar er ontbrak precisie bij de laatste pass. Kortrijk moest even naar adem happen, maar herstelde op het kwartier het evenwicht. Toen de thuisploeg een eerste keer de neus aan het venster stak, was het wel meteen bijna raak. Saadi zette prima voor, Veldwijk nam de bal in een tijd op de slof, maar Didier Ovono redde met de voet. Halfweg de eerste helft was Oostende daar opnieuw. Op een ingestudeerde corner vond Berrier Siani, maar het schot van de Oostendse kapitein werd afgeblokt. Op het half uur ontsnapte KVO-verdediger Zarko Tomasevic aan een tweede gele kaart toen hij Lucas Rougeaux van de sokken liep.

Kortrijk uitte zijn frustratie op de scheidsrechter en deed dat vijf minuten later opnieuw toen het een strafschop claimde na handspel van Tomasevic. Tevergeefs. Aan de overkant floot Van Driessche wel een penalty toen Verstraete een domme fout op Jonckheere beging. Cyriac twijfelde niet en zette Oostende gevleid op voorsprong aan de rust.

Na de pauze was het eerste gevaar opnieuw van de bezoekers. Berrier kreeg veel ruimte om aan te leggen, maar hij trapte over. Kortrijk slaagde er niet in om hetzelfde tempo te ontwikkelen als in de eerste helft en de bezoekers hielden gemakkelijk stand. Het was wachten tot in de 66ste minuut voor we nog een kansje zagen, alhoewel. De kopbal van Cyriac was niet meer dan een opraper voor Thomas Kaminski. Voor Oostende hoeft het allemaal niet echt meer en bij KV Kortrijk stak de aanvallende onmacht van de voorbije weken weer de kop op. In de slotfase slikte Kortrijk nog een tweede doelpunt. Oostende wordt zo voor minstens een dag weer derde, Kortrijk blijft met 0 op 15 en een kater achter. (CDW)