KV Kortrijk zorgt meteen voor doelpuntenkermis tegen KFC Aalbeke

© Foto Kurt De Schuytener

KV Kortrijk heeft zijn eerste oefenmatch afgewerkt met een 2-8 zege op het veld van vierdeprovincialer KFC Aalbeke.

Heel wat supporters zakten onder een stralende zon af naar het Olympiadeplein in Marke om de nieuwe aanwinsten van de Kerels voor een eerste keer aan het werk te zien. Toch was het verrassend Aalbeke dat na 13 minuten op voorsprong kwam. Lang kon de thuisploeg echter niet van die voorsprong profiteren, want Lennert De Smul en Xavier Mercier zetten al snel orde op zaken. Halfweg de eerste helft dikte Kristof D’Haene de score aan tot 1-3. KV Kortrijk bleef de partij domineren en liep verder uit via Tomislav Kis. De kersverse aanwinst Tomislav Barbaric kopte een kwartier voor de rust de 1-5 tegen de netten. Aalbeke liet de supporters nog eens feesten na een knap doelpunt, maar het was Hervé Kage die net voor rust zorgde voor de 1-6.

Moeizame tweede helft

Na heel wat wissels ging het in de tweede helft een stuk moeizamer voor KVK. Pas in de 61e minuut vonden de Kerels terug de weg naar het doel via Sidy Sarr. Tien minuten voor tijd zette Lukas Van Eenoo de 2-8 eindcijfers op het scorebord.

Volgende week vrijdag spelen de Kerels hun tweede oefenpot tegen WS Lauwe. Aftrap in het Omer Dewitte Stadion om19u.