KV Kortrijk zonder Kagelmacher en Verboom naar rivaal Essevee

© BELGA
Olaf Verhaeghe

KVK-coach Yannis Anastasiou maakte zopas zijn selectie bekend voor de derby in en tegen Zulte Waregem. Opvallende afwezige is centrale verdediger Gary Kagelmacher. Ook ex-Essevee-speler Bryan Verboom ontbreekt. Elohim Rolland daarentegen duikt wel opnieuw op in de kern.

Gary Kagelmacher blesseerde zich vrijdag op training en moest afhaken. Naast Kagelmacher ontbreken ook linksachter Bryan Verboom – niet in de selectie – en de geblesseerden Ivanof, Lepoint, Kagé en Attal. Vooral voor Verboom en Lepoint, tot vorige zomer nog actief bij Essevee, een harde noot om te kraken.

Debuut Perbet

Elohim Rolland, de Franse middenvelder die de voorbije weken en maanden nadrukkelijk aasde op een transfer, is dan weer wel opgenomen in de selectie voor zaterdagavond. De van Club Brugge overgekomen spits Jérémy Perbet maakt in en tegen Zulte Waregem waarschijnlijk zijn debuut, al begint hij naar alle verwachtingen op de bank. De Oekraïense beer Pylyp Budkivskyi wordt samen met Teddy Chevalier – nog een ex-Esseveëer – aan de aftrap verwacht.

De derby tussen de Boeren en de Kerels wordt zaterdagavond om 20.30 uur in het Regenboogstadion afgewerkt.

De selectie van KV Kortrijk:

Bruzzese, Kumordzi, Makarenko, Kovacevic, Rougeaux, De Smet, Ajagun, Chevalier, Stojanovic, Van Eenoo, Van der Bruggen, Budkivskyi, Azouni, Galens, Rolland, Ouali, Kaminski, D’haene, Van Loo en Perbet.

Lees ons uitgebreid gesprek met de twee clubvoorzitters in aanloop naar de match van het jaar voor Veekaa en Essevee hier.