KV Kortrijk ziet komst van leider Anderlecht met veel vertrouwen tegemoet

© BELGA
Redactie KW

KV Kortrijk krijgt woensdag in het eigen Guldensporenstadion landskampioen RSC Anderlecht over de vloer. KVK-coach Yves Vanderhaeghe en zijn manschappen zijn er klaar voor.


© BELGA

“Na de nederlaag tegen Standard is het voor Anderlecht eigenlijk van moeten”, aldus Vanderhaeghe. “Tegen Arsenal hebben ze een ferme klap gekregen en ook tegen de Rouches lukte het niet. Wij hebben tegen Westerlo dan weer onterecht verloren en zijn gebrand op een goede prestatie tegen Anderlecht.”

Topschutter Ivan Santini is nog twijfelachtig voor het duel tegen paars-wit. “Ivan heeft nog wat last van zijn schouder en we weten niet of hij tegen woensdag speelklaar geraakt. Morgen zal een dokter wat testen doen en dan zullen we meteen ook meer weten. Hij kan eventueel onder verdoving spelen tegen Anderlecht. Voor de rest kan ik op iedereen rekenen.”

Voor Vanderhaeghe is een match tegen zijn ex-club niet meer zo speciaal. “Ik ben trainer van Kortrijk en daar denk ik nu ook alleen maar aan. Ik wil vooruit met de ploeg en wil absoluut winnen woensdag. Een overwinning tegen Anderlecht zou de ploeg heel veel deugd doen.”

Senzo Meyiwa

Gisterenavond is Senzo Meyiwa, de nationale doelman van Zuid-Afrika, om het leven gekomen bij een schietpartij. Hij was een goede vriend van Darren Keet, tweede keeper bij de Bafana Bafana. “Niemand weet precies wat er gebeurd is”, reageerde een aangeslagen Keet. “Hij zou in het huis van zijn vriendin geweest zijn, toen twee gewapende mannen binnenvielen en zijn GSM eisten. Senzo zou geprobeerd hebben om zijn vriendin te beschermen, maar werd kort daarna doodgeschoten. Criminaliteit in Zuid-Afrika komt heel vaak voor, maar ik vind het erg dat er pas aandacht aan gegeven wordt als een beroemdheid sterft. Alle burgers van Zuid-Afrika hebben recht op bescherming. Hopelijk wordt de wapenwet in ons land nu strikter zodat zulke feiten niet meer kunnen plaatsvinden.”

(JDQ)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier