KV Kortrijk zet opmars verder met makkelijke winst tegen KV Mechelen

Na bekerwinst tegen AA Gent nam KV Kortrijk nu ook de maat van concurrent KV Mechelen. In het Guldensporenstadion werd het 2-0 voor de Kerels.

KVK-coach Glen De Boeck koos nagenoeg voor dezelfde basiself als in de bekermatch tegen AA Gent. Alleen Perbet kwam Ouali vervangen. Dat bleek een gouden zet, want na amper negen minuten stonden de Kerels al op voorsprong. Op een hoekschop kopte Kumordzi hoog door richting de tweede paal. Perbet moest het leer maar een tikje geven.

Wereldgoal Chevalier

KVK was in het openingskwartier ‘on fire’ en na de 1-0 volgde al snel de dubbele voorsprong. De bal kwam bij Chevalier terecht en wat die ermee deed, sloeg iedereen met voorsprong. Met een prachtige boogbal liet hij Mechelendoelman Coosemans kansloos.

Na de 2-0 ging het tempo wat liggen, maar KVK bleef het spel domineren. Alleen Bandé leek er bij Mechelen zin in te hebben. Zo bleven de kansen uit en gingen de Kerels met een dubbele voorsprong de rust in.

Mindere tweede helft

Het openingskwartier van de tweede helft had weinig om het lijf. KVK nam genoegen met de geruststellende 2-0-voorsprong, KV Mechelen leek het tij niet te keren. Chevalier had er wél duidelijk zin in. Hij pakte uit met een crossbal op maat voor de ingevallen Stojanovic, maar die kon het leer niet controleren.

Met Azouni wilde nog een tweede bankzitter zich in de kijker spelen. De middenvelder kwam 20 minuten voor tijd in de ploeg voor Ajagun en waagde meteen zijn kans. Zijn schot kon Coosemans echter niet bedreigen.

Vijfde thuisoverwinning op rij

Het was wachten op een slotoffensief van de bezoekers, maar verder dan enkele verwoede pogingen kwam Mechelen niet. Zo won KV Kortrijk onder Glen De Boeck, met de beker meegerekend, zijn vijfde thuismatch op rij. Volgende week wacht de verplaatsing naar Racing Genk. (JDH)

KV KortrijkKV Mechelen 2-0.

KV Kortrijk: Kaminski, Kumordzi, Makarenko, Kagelmacher, Rougeaux, De Smet (58′ Stojanovic), Ajagun (70′ Azouni), Chevalier, Van der Bruggen, D’Haene, Perbet (83′ Attal).

Doelpunten: 8′ Perbet 1-0, 20′ Chevalier 2-0.