KV Kortrijk wuift Nebosja Pavlovic uit

Nebosja Pavlovic kreeg als afscheidsgeschenk een fotokader, champagne en een ingekaderd truitje met zijn nummer op. Ook zijn kinderen genieten mee van de cadeaus. © Dominique Romaen
Christof Decraene

Clubspelers zoals Nebosja Pavlovic (36) vind je haast niet meer. Hij speelde dertien jaar in België waarvan acht seizoenen bij KV Kortrijk. Tegen Lokeren, nota bene zijn ex-club, speelde hij afgelopen woensdag zijn 250ste en laatste wedstrijd voor KV Kortrijk.

In januari 2006 streek de Serviër neer bij AA Gent, waar hij onder Georges Leekens meteen een basisspeler werd. Nadien volgde hij zijn trainer ook naar Lokeren en KV Kortrijk. Bij rood-wit bleef hij acht seizoenen, goed voor 250 wedstrijden. Maar zijn aflopend contract wordt niet verlengd en een functie binnen de club is niet voorzien. “Erkenning voor mijn lange staat van verdienste heb ik niet nodig“, aldus Pavlovic, die nochtans duidelijk ontroerd was toen hij voor de aftrap de vele geschenken in ontvangst mocht nemen. “Mijn verhaal bij KVK stopt nu na acht mooie jaren. Trainer wil ik niet worden. Een functie als scout lijkt me meer op mijn maat geknipt.”

Terug naar Belgrado?

Maar ergens hoopt Nebo dat een andere Belgische club toch nog bij hem aanklopt. “Ik kan nog zeker een jaar voetballen”, zegt de Serviër. “Mocht ik fysieke of andere problemen hebben, dan zou de keuze snel gemaakt zijn. Maar die zijn er niet waardoor ik er zeker nog een seizoen bij kan doen. Maar dat zijn natuurlijk speculaties. Weet je, toen ik jonger was, dacht ik dat ik maximaal tot mijn 33ste zou kunnen voetballen. En daar zou ik content mee geweest zijn. Ik ben er ondertussen 36 en heb al die tijd op het hoogste niveau gevoetbald. Ik mag dus niet klagen. Als er geen club op de proppen komt, keer ik wellicht met mijn vrouw en mijn drie kinderen Filip (9), Tamara (7) en Iva (5) terug naar Belgrado, waar ik opgegroeid ben. Toch twijfel ik soms nog, omdat het voor de toekomst van mijn kinderen misschien beter is dat ze in België blijven.”