KV Kortrijk wordt vervolgd voor supportersincidenten

Keeper Logan Bailly raakte gewond. © Belga
Redactie KW

Het parket van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB) heeft Moeskroen, KV Kortrijk en Antwerp voor de Geschillencommissie gedaagd op basis van rapporten van de match delegate.

De drie clubs moeten zich op vrijdag 9 februari naar het bondsgebouw begeven. Vanaf 13 uur zal de Geschillencommissie luisteren naar de verantwoording en nadien “de gepaste sanctie” opleggen.

Moeskroen en KV Kortrijk worden vervolgd voor de incidenten tijdens de streekderby van 23 januari. Op de 23ste speeldag in de Jupiler Pro League stelde de match delegate, die een oogje in het zeil houdt, supportersongeregeldheden vast op Le Canonnier. KVK won de competitiewedstrijd met 0-3.

Antwerp moet zich verantwoorden voor incidenten in Charleroi (1-1) tijdens het afgelopen voetbalweekend. Nog voor de wedstrijd van de 24ste speeldag van start was gegaan staken supporters van de Great Old massaal vuurpijlen af in het Stade du Pays. Antwerp hield aan de heenwedstrijd op de Bosuil op 5 november 2017 al een boete van 2.000 euro over, omdat supporters Charleroi-aanvaller Cristian Benavente hadden bekogeld met een lege rookpot.

(Belga)